Sataa ja sataa ja sataa

Nurmikko on nyt tapettu, peuhattu ylös, haravoitu, mullattu, tasattu, kylvetty, rapsutettu ja peitetty. Nyt odotellaan, että mahtava perhosia houkutteleva kukkaniitty nousee.
Vähän myöhässähän tässä ollaan, mutta kun viikossa on vain seitsemän päivää ja tunteja päivissä vain 24.
Pihan lisäksi pitää käydä töissä, harrastaa keskiaikaa ja purjehdusta, tavata kavereita … oltiin Lievestuoreella Mikael Carhun synttäreillä ja voi että oli mahtavaa! Silmäkään ei enää ole ihan hirveän musta. Sen siitä saa kun kokeilee karhun kanssa painimista. Pikkukarhun kaiken lisäksi.

Puolasta tilasimme uuden teltan keskiaikareissuille, Temporiumin saxon getelt. Toivotaan että se todella pitää sadetta, kuten Michal lupasi. www.tentorium.pl/main.php?lg=en
Ennakot on maksettu ja nyt odotetaan. Heinäkuun lopussa uuden pellavaisen yksiömme pitäisi saapua. Toivotaan, että ehtii mukaan Visbyn reissulle. www.medeltidsveckan.se/

Me majoitumme SCA:n jättileiriin ihan virallisten markkinoiden kulmille. Hyvästi säästöt!

Samalla kun kirjoitan, katselen miten loputon kesäsade valuu taivaasta. Ensin ei satanut kuuteen viikkoon ja nyt sataa toista viikkoa lähes taukoamatta.
Kasvit tykkäävät – paitsi vanhat pelakuut. Ne pitää ottaa sisään, koska pelakuut eivät opi uimaan.

Perhana, joku syö fuchsioita vauhdilla. Olen laittanut multiin tuholaistorjunta-puikkoja, katsotaan koska alkaa vaikuttaa. Sinne menivät Maori Maid, Happy Weddingday, Blue Satin, Peachy….

Häistä tuli mieleen, että Ollin ja Jolandan pukukankaat ovat tulleet. Nyt se alkaa. Häävaatteiden ompelu. Suorituspaineet ovat ihan kauheat… Onneksi on tulossa viiden viikon kesäloma ennen häitä. Ehtii ommella rustakkia ja housua ja tunikaa ja turkisviittaa… onneksi Anneli hoitaa turkikset ja Suski nauhat.
Hienoa tämä verkoistoituminen!

4 thoughts on “Sataa ja sataa ja sataa”

  1. Onnea uudelle blogille, ja kukkaniitylle!Ja ompeluailoa vaan, riittävätkö laittamani kaavat vai tarvitko vielä lisää?Noita geteldejä on ihmisille ilmestymässä aika paljon, aika jännä että saxon-elävöitys on nyt näin nousussa yhtäkkiä! Onkos teillä nyt sitten manner-saksi vai anglosaksi hahmot? Ketä ne on nimeltään? …Mutta onhan se uusien hahmojen synnyttäminen aina hyvä syy ommella ihan erilaisia vaateparsia ;D

  2. Hellou!Yritin etsiskellä sitä sun puhumaa pöksynohjetta, mutten löytäntkään. Laita miulle linkki tai ohjeet suoraan postiin, niin katsotaan osaisinko kuitenkin auttaa.En nyt sitten kumminkaan ole ihan kokonaan vaihtanut alaa, vaan aion puskassa kykkimisen lisäksi kuitenkin tehdä muutakin. Esmes Iitulle pitäisi tehdä uusi mekko Nuijaan (sama kuin nyt tuo uusi vadelmanpunainen pellavainen, mutta uusi versio villaisena) ja olisi varmaan tarvetta muillekkin ompeluksille.Kattarina

  3. No jos tähän väliin pitää telttavalintaa kommentoida niin1) menee moneen aikaan2) ei liikaa puuosia rahdattavaksi henkilöautolla3) ihmeen tilava kahden hengen telttaEli ei meidän tarvitse yhtä telttaa varten luoda mitään uutta. Kenenkään unelma ei varmaan mene piloille jos putkahdan 1300-luvun käsinommellussa mekossani geteltistä…? On meillä Suomessa normannejakin, joiden teltoissa asuu viikinkejä ja 1300-luvun kansaa. Ja ovat vielä samaa taloutta : )Katri-siskolle suuri kiitos hihan istutuksesta ja napeista. Tässähän on vielä pieni mahdollisuus että mi-parti ehtii ajoissa valmiiksi.

  4. Aaah, Visbyyn keskiaikaviikoille! Käy ihan kateeksi. Sinne pitäisi joskus päästä itsekin – mikä helpottui kovasti kun tuli tuo teltta.

Comments are closed.