Vedenkorkeus Helsingissä -45…

Ja mitähän tuo otsikko tarkoittaa? Sitä, että Pukkisaaren laituriin muinaismarkkinoiden jälkeen jätetty uiskomme Sotka on tiukasti pohjassa kiinni. Pukkisaaren luota on vesi karannut jonnekin ja meriveden korkeus Helsingin mittausasemalla on ollut jopa 45 senttiä normaalia alempana. Sotka nököttää pohjasavessa eikä liikahda.

Meidän piti yrittää Sotkan siirtoa väljemmille vesille jo viime viikonloppuna, mutta minkäs teet kun ei ole vettä. Lauantaina on sitten uusi yritys. Nyt toivotaan matalapainetta ja nousevaa vettä.
Kurkkasin äsken tilannetta netistä ja hip hei, nyt se oli jo – 25… yöksi se tosin laskee taas.

Ilonaakin harmittaa.. katsokaa vaikka: “ei auta tuuppiminen, kiinni on”, valovoimainen soutajaneitomme harmittelee.

Mutta oli hauska viikonloppu, vaikka Sotkaa ei päästykään siirtämään. Ilona keksi, että levitoidaan. Katsokaa vaikka!

Minä en osannut levitoida kuin muutaman sentin irti maanpinnasta, joten herra auttoi ja levitoimme sylitysten. Harotin vielä vähän ilmalennon kunniaksi niin saatiinhan tämäkin Möhkäle irti maasta.

Kun olimme aikamme räkättäneet Pukkisaaren autiolla rannalla, menimme Ateneumiin Toni matkassamme katsomaan japanilaisia puupiirroksia ja mustavalkoisia valokuvia ja Mika Waltaria. Lopuksi taapersimme vielä Annankadulle Pikku Nepaliin syömään itsemme ähkyksi ja pöhkäksi. Tältä näytti Toni maittavan aterian päätteeksi:

Ei vaineskaan. Tämä on trikkikuva : )

Mitähän kivaa keksimme tänä viikonloppuna, jos Sotka ei vieläkään liikahda?
Minäpäs tiedänkin. Taidan piipahtaa Ikeassa hakemassa välitilavalaisimia meidän keittiöömme! Tapettia ei vielä saa kuulemma ostaa, sanoi rakentaja Ari. Mutta lamppuja saa hakea, sanoi sähkömies Tarmo. Kattopaneelit tulivat eilen ja hienot oli Ari tilannut, antiikkipaneelia oikein. Tottakai, 50-luvun taloon ei modernia laiteta.

Sunnuntaina olisi taas aikaa pihahommille ja sitten pitää mennä Katrille… hääpuvun teko alkaa.

Ps. tällä viikolla on valmistunut se epäonninen marjapuuron värinen pellavakirtle, sukat ja yksi tilattu huppu on ihan vähän vaille valmis —- ei saa kertoa meidän herralle. Se murisee : )