Ahkerana olla pitää

Olen tähän asti ollut tiukasti yksityisautoilun kannattaja, koska etenkin työmatkoilla on mukavaa mennä omien aikataulujen mukaan. Monesti keikalta ehtii töihin nopeammin kuin julkisilla.
Vaan nytpä siirryinkin junamatkailijaksi ja se oli oiken mukavaa ja rattoisaa. Olin menossa keikalle Hesaan Pörssitaloon ja tuumin, että helpommalla pääsee junaillen.
Samalla voi nimittäin tehdä käsitöitä!
En sentään ottanut mitään isompaa vaateprojektia mukaan, mutta neulakinnas mahtuu pieneen tilaan. Kässäpussi käsilaukkuun ja menoksi.
Tein lapasen aloitukset kasviväreillä värjätyllä langalla, Tertun kokeilupajasta. Kädet olivat hauskan väriset Hesaan ehdittyäni: nätin siniset.

Olen kerran ennenkin matkustanut neulakinnastyön kanssa junalla ja se herättää kyllä paljon kiinnostusta. Tänäaamunakin selvitin sitten lappeenrantalaiselle vierustoverilleni että mikäs ihmeen tekniikka se tuo on.

Mukavalla rouvalla on kotona lampaita, ja niiden villa kehrätään langoiksi omiin tarpeisiin. Sukkia ja lapasia tulee talven aikana monet, mutta ihan puikkotekniikalla.

Vierustoveri on töissä vanhustyössä ja puhuimmekin siitä, että vanhojen mummojen taitoja pitää kunnioittaa ja niistä pitää ottaa opiksi.

Perillä sitten toivotimme hyvää päivänjatkoa ja katosimme kumpikin teillemme.
Mukavaa oli rupatella vilkkaan karjalaisen kanssa, mie ku oon ite niit Viipurin likkojen jälkeläisii.

Paluumatkalla työ jatkui.

Muuten käsityörintamalla menee suorastaan kurjasti.
Käsi on ihan hiton kipeä, kyynärpäähän asti särkee tuota pahuksen rannetta. Aloitin meidän herralle rus-takin sen sijaan että olisin mennyt kuntoilemaan ja tämä julisti että “et tee sitä kruununturnajaisiin, mä en suostu pistämään sitä päälleni kuin aikaisintaan Pukkisaaren Hiidenhirvenhiihtoon helmikuussa”.
Herra vaatii siis pitämään kässätaukoa.

Ja just kun pitäisi tehdä häävaatteet itselle… onneksi se menee illalla kendoon… taidan salaa aloittaa uuden muinaispuvun tekemisen itselle…. kiäh kiäh…

Ja sit epätoivoinen kysely:
Mistä saa käsinompeluun sopivia silkkilankoja, siis sellaisia kuin Handelsgillet myi ?
Tarvii saada!!!

2 thoughts on “Ahkerana olla pitää”

  1. Julkisissa on tosiaan aikaa tehdä käsitöitä, kunhan ovat tarvittavan pieniä. Mekoista tulee nopeasti harmillisen suuria mukaan otettavaksi. Munkin kokemuksen mukaan vieruskaveri ei yleensä malta olla kysymättä siitä, mitä oikein tekee. Välillä oman harrastuksen esittely on hauskaa, joskus se on vähän rasittavaakin. On erityisen viihdyttävää seurata sitä kuinka vierustoverin uteliaisuus kasvaa ja kuinka lopulta ei malta olla kysymättä, mitä teen.

  2. Ai niin, ja tsemppiä käden kanssa. Tosi kurjia tollaiset vaivat, jotka estävät ompelun. Vääryys, suorastaan.

Comments are closed.