Kätevä yksikätinen

Olipa hienot messut Lahdessa viime viikonloppuna. Siis Kätevä & Tekevä. Olimme Hollolan keskiaikaseuran osastona esittelemässä toimintaa harrastuksen ympärillä. Kävijät olivat kovin kiinnostuneita ja etenkin neulakinnastekniikasta kyseltiin siinä määrin, että päätimme virittää kevättalveksi kurssin. Tofalta olemmekin tilaamassa pukuopetusta.
Hollolan seuran näkyvin osa ovat joka toinen kesä järjestettävät markkinat. Niiden aiheet otetaan kylän omasta keskiaikaisest kirkosta.
Muutamilla meistä on missio: saada seutukunnan väki innostumaan keskiaikailusta muutenkin kuin kolmeksi päiväksi joka toinen vuosi. Tehtävä on ajoittain raskas, mutta kukaan ei voi syyttää ainakaan yrityksen puutteesta.
Todistusaineisto löytyy seuran nettisivulta http://www.keskiaika.fi/ . Kandee kurkkia kuvagalleriaa. Minttu on ahkera päivittämään sitä.
Evalle ja Uffelle kiitos loikasta “vieraisiin riveihin” kahdeksi päiväksi.
Omalta osaltani messut menivät yksikätisesti. Ranne on nyt lastassa se käyttökiellossa. Tämäkin teksti tulee vasurilla huitoen. Kamalan vaikeaa 🙂
Häävalmistelut etenevät. Auli lupasi ommella hunnun kun en itse pysty. Tekemättä jää puvun helmikirjontakin 😦
Tärkeintä eivät kuitenkaan ole puvut ja koristeet, vaan se, että oikeat ihmiset ovat paikalla, niin sanomassa sanansa kuin juhlimassakin.

1 thought on “Kätevä yksikätinen”

Comments are closed.