Loppukiri

Huaaahhh. Uuvuttaa. Väsyttää. Nukuttaa. Kättä särkee. Mutta mutta mutta….
talon kanssa alkaa olla loppukirin paikka!
Seuraava vuokralainen on jo tulossa sisään evakkokämppäämme, joten alle kolme viikkoa ja olemme taas kotona! Sinne mennään, oli remontti kesken tai ei.
Olemme saaneet kaksi huonetta valmiiksi, vielä vähän sähkötöitä ja siivoamista, niin toisen pojan huone on muuttokunnossa. Uusi liesi toimii! Olen jo keittänyt sillä pesuvettä – talossa ei edelleenkään tule lämmintä vettä.
Kyökissä on valot, lattianraot kitattu, samoin eteinen on kitattu ja jahka eteinen on tapetoitu eli keittiöstä saatu ulos remppamiesten tavarat, hiotaan ja maalataan keittiön lattian. Kun se on kuivunut, Arska-rakentaja pääsee tekemään viimeiset hommat.
Putkimies tulee vasta viimeisellä viikolla, mutta onhan meillä yksi toimiva vessa ja vettäkin tulee keskikerroksen sanitettitilaan, joten hätäkös tässä.
Osa tavaroista kulkeutuu jo pikkuhiljaa kotia kohti sieltä evakosta.
Me mennään hei kohta kotiin! Ja siitä tulee ihana!

Käsityörintama on pysähdyksissä. En saa tehdä edes häälahjoja : joo, meillä annetaan vieraille lahjoja.
Katri on sankarillinen ompelija ja Auli-paronitar otti häähuntuni tehdäkseen. Aivan mahtavaa.
Utalta sain viikonloppuna linkkivinkin mielettömän upeille kirjontasivuille ja heti kun jänteet kestävät, saksalaista aletaan laskea ja sitten se Evan innoittamana tehtävä mustakirjonta… hrrr..
Homobonuksessa oli puhetta vanhoista keskiaikapuvuista. Daamit tekivät tunnustuksia tyyliin “jep, venyvää loimusamettia löytyi”.
Oi miten olisi hienoa järjestää tiede- ja taidenäyttely niistä!

Nykyaikaisella kässärintamalla Nastolan Näppärien rouvat ovat innostuneet graffitoimaan. Neulegraffiti löytyy muun muassa meidän toimitalomme ovenkahvasta. Kätevän aikaan rouvat kävivät laittamassa Siiri “Äitee” Rantasen hiihtäjäpatsaalle pipon ja viime viikollakin tekivät iltahämärissä iskun… Loistavaa toimintaa!

Sillä työrintamalla, mistä palkkaa maksetaan, on vähän ongelmia. Keskittymiskykyä ja virkeyttä ei tämän talojutun takia tahdo riittää. Olen ollut käden takia saikulla, lukenut joulun lahjavinkiksi hirveän määrän keittokirjoja, mutta nyt pitäisi keksiä jotain iloisen värikästä ruokajuttua ja sitten esitellä lehden uusi koirakolumnisti Elsa (meidän Eikka on se toinen).

Hieman vielä rakennusprojektista; työaikani alkaa normaalisti yhdeksältä ja ennen oli vaikeaa ehtiä edes siihen. Nyt olen tullut jo kolmen kuukauden ajan noin kahdeksaksi. Tänä aamuna yllätin sekä itseni että aulaemännän kirjautumalla sisään puoli kahdeksan jälkeen!
Jopa on reipasta : )
Ei kun illalla pitää ehtiä kaatopaikalle ja rautakauppaan ENNEN kuin mennään talolle hommiin….

6 thoughts on “Loppukiri”

  1. Neulegraffitit…? Niitä olis kiva nähdä! Ei sulla sattuis olemaan kuvia…? Itseäni kiinnostaa erityisesti guerilla-gardening; mitähän tuo olisi suomeksi? Salaviljelyä? Sissi-tarhurointia? Terveisin Frouwa sieltä Glimsistä.

  2. Mahtavaa kuulla, että olette pääsemässä kotiin!Yritä olla kärsivällinen ja varovainen sen käden kanssa, vaikka se ihan kamalaa onkin.

  3. Frouwa, kuva tulee joskus, kunhan lähetän sen ensin toimenpiteitä vartenMervilleGuerilla-gardening on sydäntäni lähellä, keväällä isketään 😉Pitäiskö iskeä ensin rempattuun kotiin talvivalkosipulien kanssa… ?

  4. Hahaa!!! Ja ne istuttamattomat kukkasipulit löytyvät siitä autokatoksesta oikeanpuoleisen etutolpan juurelta .. 🙂Vinki vinki!!!Lähden ehdottomasti kaikenlaisiin iskuihin mukaan, jahka nämä pikku kiireet hellittävät.

  5. Huaaahhh. Uuvuttaa. Väsyttää. Nukuttaa. Kättä särkee. Mutta mutta mutta….Niinpä niin. Tähän on sitten tultu myöskin. Mutta eiköhän tämä tästä jotenkin suttaannu. Eihän sitä enään puutu paljoa… eihän?

  6. Perkules kun puski Liisan liukkaille pakkaskelin ja muutes vaan ajanpuutteen. Ajattelin laittaa ilmoituksen lehteen:Ostetaan aikaa, tarjoa, kaikki huomioidaan. Myös vuokraus!Katsotaan jatkossa ;Ei ne ennen tehneet kuin nutun silloin tälleen, eivätkä olleet silleen näppiksen vallassa…..Kehnomus, älkää siskot tappako itseänne hyvän harrastuksen takia 🙂

Comments are closed.