Suihkusta hakivat mokomat!

Perjantaina olin siinä lähdössä tavalliseen tapaan töihin. Minna oli tullut torstaina meille talolle talkoohommiin, kun jäi taas viikonloppuleskeksi. (joopa joo)
Oli suihkussa, kun koirat alkoivat haukkua. Aivan kuin joku olisi tullut. Mutta eihän edes summeri soinut…
Kylppärin ovi tempaistiin auki. Joku tyyppi sukkahousut päässä osoitteli minua asella.
– 15 minuuttia aikaa valmistautua. Etyk-varustus, kaappaaja huusi.
En Tule Yöksi Kotiin -varustukseen kuului hätäpäissään päälle kiskotut remonttivaatteet ja hammasharja käsilaukussa.
Huppukaappareita oli kolme: ja kas, Minnakin oli vetäissyt naamalleen legginsit.
– Kihiihhiiii, kikatti yksi kaappari.
– Ei kannata käyttää 40 denierin sukkiksia, näistä näkyy läpi!

Kodin kautta (haettiin keskiaikamekko ja avattiin kuohuviini) Tallinnaan. Perillä viisi tuntia ylellistä shoppailua tilataksilla. Ilta korkeatasoisessa italialaisessa ravintolassa oli päätyä mellakkaan, kun kehtasimme reklamoida. Palvelu oli alta arvostelun, ruoka oli fantastisen hyvää. Italialainen omistaja ja kokki hoitivat tilanteen kotiin ja paikkasivat ilmaisin drinkein törkeästi käyttäytyneen tarjoilijan jättämän mielipaha-aukon.
Sieltä sitten Olde Hansaan yrttioluille ja olipa tarjoilun tasossa eroa.
– tervist! Tässä teille isännän lahjana pippuriakvaviitit, tarjoilija toivotti asianmukaisesti pukeutuneen seurueemme tervetulleeksi.
Olde on ihana paikka.

Öinen, talvinen Tallinna oli jumalaisen ihana. Ihmiset olivat hirmu kivoja, vilkuttelivat hassusti pukeutuneille naisille ja yhden mukavan musabaarin (no, sellainen “Acid House” missä poltettiin vesipiippua) valtavan kokoiset ovimiehet huutelivat meille että “tulkaa tänne”. Me puikkasimme nuorison sekaan mekoissamme ja hunnuissamme. Nyt tiedän, mitä on alternative metal -musiikki : )
Yöllä aiheutimme hotellissa häiriötä ottamalla hassuja valokuvia : yksi ravistaa naamaa ja toinen ottaa kuvan. Niistä tulee ihan hirveitä ja samalla hauskoja. Räkätimme vatsamme kipeiksi.

Lauantaina harmittelimme, että joulutori avasi vasta sunnuntaina. Kävimme taas lankakaupoilla, Vene-kadun ranskalaisessa suklaakahvilassa ja sitten Olde Hansaan syömään.
Möisa Keraamikan kautta laivaan, kotiin ja valvomaan – koska minulla oli kauhea flunssa ja yskä.
Ääni jäi Tallinnaan, mahassa kiertää, mutta olipa hauskat kemut.
Niin, ne olivat ne polttarit, joita Mintun EI pitänyt järjestää.
Ihan kiva tuollainen tottelematon kaaso! Hänen kanssaan tuossa aloituskuvassa vertailemme kalliissa pizzapaikassa, onko muovikorkin ja korkkikorkin välillä eroja.

Riku, Miksu, meidän pojat sekä Ukki ja Mamma tekivät sankaritöitä sillä välin kun tää vaan rillutteli: melkein kaikki tavarat on muutettu ja meidän osaltamme rakennustyöt tehty.
Me mennään kotiin.

4 thoughts on “Suihkusta hakivat mokomat!”

  1. Voi että polttarit kuulostivat ihanilta! Tuli hirveä hinku Tallinnaan ja Olde Hansaan… 🙂Ja hienoa, että muutto alkaa olla ohi! Onnea siitä.

Comments are closed.