Maistiainen kuvasadosta

Hääkuvia odotellaan jo kovasti, joten tässä pienenä maistiaisena potretti kirkosta. Vihkiminen suoritettiin siis Hollolan keskiaikaisessa kirkossa, vihkijänä Pekka Särkiö. Kaason tehtävissä hääri rouva Ingeborg eli Minttu ja sulhasmiehenä hyvä paronimme Mikael eli Miksu.

Tuoreen rouvan puvussa on noin kuusi metriä vaaleansinistä pellavaa (aluspuku), 42 tinanappia sinisin lasihelmin, kuusi metriä villaa ja yhdeksän kania. Huntu on valkoista pellavaa, somistettu kokonaan reunaa kiertävillä helmillä ja aidolla hopealangalla. Alta pilkistävät aidosta hiuksesta tehdyt hiuslisäkkeet.

Herralla on sitten hoset ja braiesit, valkoinen pellavainen aluspaita, pourpoint ja tuhannen kiilan takkina tunnettu asetakki, jossa 48 tinanappia. Päässä coif ja capitanesca-hattu sekä koristeena 1300-luvun muodikas “tuhma pinssi”. Vyöllä herralla roikkuu herra Torkkelin valmistama bollock-tikari, jonka aseenkantaja Hyväri toimitti perille sakastiin juuri ennen vihkimistä. Aseenkantaja luovutti tikarin asiaankuuluvasti runoillen ja polvistuneena. Oli siinä ollut papilla ihmettelemistä!
Ihana juhla ja Hollolan keskikaikainen, Marialle pyhitetty kirkko oli täydellinen paikka häillemme.
Kuvassa kuuntelemme kanttori Johanna Huovisen laulamaa Ave Mariaa, joka kasteli nekin silmäkulmat, jotka olivat tähän asti kirkkoväen keskuudessa pysyneet kuivina.

3 thoughts on “Maistiainen kuvasadosta”

  1. Te olette niin kauniita! Nuo kuvat on aivan mahtavia, varsinkin tuo missä tulette kirkosta ulos näyttää siltä, että kameran keskiajalle salakuljettanut aikamatkaaja olisi sen nappaissut!

Comments are closed.