Vielä minä sen taltutan

Olen elämäni aikana tehnyt kaikenlaista. Yksi oudoimmista jutuista lienee se, että olen tehnyt hevosille narkooseja leikkaussalissa ja hoitanut sairastallissa heppapotilaita. Asiakkaina oli kaikenlaisia kaviojalkaisia. Oli suuria ja pieniä, tavattoman kilttejä ja hyvätapaisia ja niiden vastapainona elukoita, joilla ei ollut mitään käytöstapoja. Ja sitten olivat ne mahdottomat tapaukset, kuten raivopäisen aggressiiviset hevoset.
Kaikkien kanssa piti tulla toimeen ja hankalimmistakin ajattelin, että vielä minä sen taltutan. Ei kovistelemalla, vaan hyvällä. Kerrankin oli tallissa suomenhevosori, joka oli täysin pitelemätön ja suorastaan vaarallinen, mutta koska se tienasi omistajalleen miljoonia, se sai olla sellainen. Ja minun piti pärjätä sen kanssa yksin. Pärjäsimme hyvin: minä, kokonaiset ruisleivät ja tähtiaikainen ori.
Vain yksi hevonen jäi taltuttamatta. Se meinasi viedä minun henkeni, joten nyt itsesuojeluvaisto voitti ja kunnianhimo hävisi.

Jos ei mitään yritä, ei voi tietää osaako. Ja on yritettävä vaikka sata kertaa. Ei saa lannistua.
Hyvät naiset ja herrat:
Olen tehnyt lautanauhan.

5 thoughts on “Vielä minä sen taltutan”

  1. Onnea! Tosi hienoa! Yki tärkein asia minkä olen itse käsitöiden kautta oppinut on sinnikkyys yrittää ja yrittää, hakata välillä päätä seinään kunnes menee. Sietää epäonnistumisia, kuitenkaan lannistumatta. Ja tuo on kyllä vielä tosi komea lautanauha. Hmm.. pitäisiköhän sitä itsekin innostua? Kaikki välineet on, tarvisin vaan sellaisen lautanauhat for dummies-opastuksen.

  2. Kamera on muuttanut värejä, luonnossa se on tosi makean värinen.tein sitä neljä metriä, kun kerran tehdään niin tehdään.Taidan laittaa sen siihen vihreään takkiin… joka pitää siis ensin tehdä 🙂

Comments are closed.