Nauhattaa ihan kamalasti

Lautanauhaa! Vasemmanpuoleisen tein lauantaina illalla kässäkurssin ja kaalipiirakan jälkeen. Oli ihan pakko päästä kokeilemaan jotain pinkkiä…

On ihan mielettömän hienoa, kun huomaa vielä vanhanakin oppivansa uutta. Tämä viimeaikainen lautanauhakokemukseni on valanut uskoa omiin kykyihin. Vielä jonain päivänä ne kääntyvät ryhmittäin….
Lautanauhailu on hienoa, ihanaa ja luovaa. Mielessä pyörivät jo väriyhdistelmät ja kuviot. Ongelma on nyt lautojen puute. Pitää käydä ostamassa korttipakka ja sitten Ihan itsessä taas kerran katsomassa Johannan mainio ohje lautanauhojen tekemisestä. Pelikorteista saa ainakin tarpeeksi monta lautaa kerralla!
Nyt on ollut tyytyminen 12 laudan kuvioihin.
Tein Susannan ohjeiden mukaan ensimmäisen, kuvassa oikealla. Sitten piti jo tehdä ihan itse seuraava… sinikeltaista nauhaa tulikin sitten melkein viisi metriä. Ne on sommiteltu sopimaan uuteen viikkariin vol2 eli tulossa on keltavihreä kokonaisuus… jos vaikka valmistuisivat sinne juhannuksen viikinki-kruunajaisiin, jotka naapurivaltakunnassamme eli SCAlaisittain Nordmarkissa pidetään.
Piipahdin Kathrynin blogissa katsomassa hänen “aloittelijana” tekemiään nauhoja. Aivan tajuttoman hienoja. Hieno sommittelu ja tajuttoman tasainen jälki tuosta vaan. She is just great!

Viikonloppuna aloitin Birka-takin leikkaamisen mestari Tofan pitämällä kässäkurssilla Hollolan kanssa. Oli hyvä viikonloppu, kahden päivän aikana Hollolan keskiaikaseuran pukupajassa oli huikeat 22 oppilasta! Monta mekkoa sai alun ja toivottavasti nähdään pian valmiina. Hollolan seura järjestää kesällä retken Unkariin keskiaikatapahtumaan ja sinne ainakin tähtäsi muutama puvuntekijä. Hieno juttu. Mukaan mahtuu eli jos Unkari kiinnostaa, surffaa http://www.keskiaika.fi/ ja tsekkaa lisätiedot.

Kohta haen postista Hollolan seuran uusimman aluevaltauksen pesämunan: päätimme perustaa kirjaston. Sen ensimmäisiksi kappaleiksi ostimme antikvarisen harvinaisuuden eli Rauta-ajan kuvaston! Ykkösosa on vuodelta 1947 ja kakkososa on tehty 1951. Jaa että mitä kaikkea onkaan löydetty suomalaisista rautakauden haudoista? No, katso Rauta-ajan kuvastosta!