Muinaispukuja monta päivää

Aah, tämän päivän kun jaksaa kahlata läpi, tulee vähän vaihtelua. Lähdemme illalla kohti Turkua ja Susannan kotia. Perjantaina aamulla olemme sitten virkeinä työväenopiston muinaispukuseminaarissa! Eka päivä teoriaa, toinen työpajoja. Hieno homma!
Pieneen irrotteluun on syytäkin. Tänään on talomme tulipalon puolivuotispäivä… talon myyjälle luovutetaan tänään korvausvaatimus rakennusvikojen korjauksesta. Eilen siirsin muistitikulle tositteeksi yli 50 valokuvaa. Ei ollut kivaa muisteltavaa.
Puoli vuotta kestäneen stressin voisi kuvitella pian helpottavan. Pikkulinnut ovat jo laulaneet pihalla titityytä. Se tietää kevättä ja puutarhahommia!
Eikasta olen vähän murheissani. Se kastroitiin joulun alla, koska se nosti sisällä koipea useita kertoja päivässä. Eilen illalla se seisoi sohvalla ja tuijotti viattomana silmiin, samalla kun pissaa vaan tuli. Älähdin ja Eikka taisi muistaa jotain vanhoja mörköjä, koska juoksi sängyn alle, Eikkahan on otettu meille vuoden vanhana. Yritin maanitella sitä pois eli ulos pissalle, mutta koira vain tuijotti ja tuijotti ja laski allensa.
Ei sille voinut olla edes vihainen. Se oli niin pahoillaan ja hädissään. Maanittelin Eikan pois sängyn alta ja menimme ulos ja vielä sitä riitti.
No nyt sitten mietin, että mitä tapahtui? Oliko Eikka käynyt Pinjan ruokakupilla syömässä sen lääkkeet – Pinjalla on sydämessä vikaa ja sen lääkitykseen kuuluu muun muassa nesteenpoistolääke. Eikka on aika perso ruoan perään… mutta silti se ei liho. Pitää mennä Eikan kanssa tapaamaan Anua ja Juuliaa Keravalle, ovat avanneet sinne mukavan eläinlääkäriaseman. Sen nimi on Kauris ja Juulia on erikoistunut hammaslääketieteeseen. Kun kuuntelin työasioissa Juulian selvitystä eläinten hammashoidosta ja miksi sitä pitää tehdä, päätin viedä Pinjan sinne heti kun saadaan rahaa. Jos hampaissa on vikaa – kuten hammaskiveä – se voi vaikuttaa koiran koko terveydentilaan radikaalisti. Pinjan sydän ei salli mitään tulehduksia.
Ajatus vähän poikkoilee, mutta se nyt sallittakoon. Nyt omat jutut sivuun ja kirjoittamaan kolme juttua valmiiksi. Huomenna ajatellaan vain muinaispukuja.
Jiri saa sukkansa ja pakkasin mukaan laudat ja langat, jos vaikka Suskin inspiroimana loisi jonkun uuden lautanauhan loimen…

1 thought on “Muinaispukuja monta päivää”

Comments are closed.