Rakas, hassu mies asuu ja soittaa meillä

Herra muusikko ja jouhikko vielä viimeistä kieltä vaikka. Saanen kiiinnittää lukijoiden huomion taustalla näkyvään kirjontatyöhön… Ranskasta saatu… ei alkuperäinen kuitenkaan.
Eilen yksi työtoveri julisti kaikkitietävänä, että “kaikki insinöörit ovat tylsiä ja nörttejä”. Vaikka uusissa työsuojelusäännöissämme sermien yli huutelu on kielletty, jouduin kiljumaan vastalauseeni yli kahden harmaan seinän.
Meillä asuu insinööri, joka ei todellakaan ole tylsä. Minä rakastan sitä insinööriä ihan hirveän paljon. Rakastan sen hullutteluja ja sitä, miten se tanssii iltaisin minulle ennen nukkumaanmenoa. Ja miten se aamulla herättää sanomalla että “neiti rouva, avatkaa silmät”.
Nyt se hassu rakas insinööri on edennyt jouhikkonsa kanssa siihen vaiheeseen, että kaksi kieltä soi jo. Yhyyhyy…

Illalla sängyssä se ihana insinööri luki minulle kirjaa jouhikoista ihan ääneen. Minä painauduin vasten sen paljasta reittä (pitää olla aina nukahtaessa se ihokontakti, se on tärkeää) ja kuuntelin, miten jouhikkopiirit haluavat eroon “narisevan saranan ääntä muistuttavan hupisoittimen maineesta”. Mutta vaikeaa se on, niin epävireiseltä saranalta sen sointi kuulostaa.

Herra innostui eilen ihan suunnattomasti, kun sai kielet soimaan. Siihen tarvittiin pihkaa, sitä löytyi pihalla nököttävästä joulukuusesta. Voi sitä riemun määrää.

Minä tein Miksulle viikinkimiehen tunikaa ja herra ving… ei kun soitti. Velipoika sai heti ensimmäisen demosoiton ja taisi tehdä siitä äänitteen puhelimeen. Ilona, tuo soittimen lahjoittanut (kiitos vaan, Ilona!) sai kunnian kuunnella soittoa puhelimessa, niinikään.
Vielä kolmas kieli ja soitin on valmis.
Susanna tarjoitui mukaan kansanmusiikki-kokoonpanoon, tunnetusti hyvä huilisti kun on. Minulle vielä joku rytmisoitin niin johan tässä on Suwiöiden tanssiinkutsu valmis!
Mistähän saisi kampiliiran…?

3 thoughts on “Rakas, hassu mies asuu ja soittaa meillä”

Comments are closed.