Kankait ja lankoi

Kävin viikonloppuna taas läpi kangasvarastoa. Nääs kun herra teki itselleen verstaan meidän kellariin, niin siellä olleet kirjat ja sarjakuvat (niitä on sitten paljon) piti saada jonnekin. Osa lähtee kirpparille kaiken muun ylimääräisen mukana, onneksi. Mutta minne se kokoelma mahtuu, hitto vieköön!
No kangashuoneeseen… joo-o, mulla on siis yksi pieni huone täynnä kankaita… niitä on kaapissa, hyllyssä, kasseissa, muovilaatikoissa pinossa lattiasta kattoon. Jaa miksi? Onpa hyvä kysymys! On pitänyt hamstrata siltä varalta ettei enää koskaan saa. Kun Handelsgillet lopetti, minä ostin oman varaston täyteen. Ja silti pitää taas näprätä Naturtuchen näytteitä ja Medeltidsmoden tilkkuja…
Niistä renessanssikankaista puhumattakaan!
Lankoja on myös liikaa. Isot puuarkut olohuoneessa ovat täynnä lankaa. Kas kun niistä pitää tehdä neulakintaita ja neulasukkia ja lautanauhoja ja niillä kirjotaan ja ommellaan käsin niitä mekkoja.
Meillä on Mintun kanssa se järjestö, AVA. Anonyymit VillaAddiktit. Jäsenhakemuksia otetaan vastaan. Meillä on alajaosto ALA. Anonyymis Lanka-Addiktit. Siihenkin pääsee.
Lauantaina olin opettamassa neulakinnasta lankakaupassa…. joo, puoli kiloa punaista ja vihreää.
Tietääkö kukaan mitään väriterapiasta? Miksi punaista ja vihreää? Oikeasti, tällä hetkellä mun värikartassa on tasan kaksi väriä.
AARRRGGHHH.
Vieroitusta pliis!

9 thoughts on “Kankait ja lankoi”

  1. Mä voinen tulla siihen anonyymit villa-addiktit kerhoon… meidän makuuhuone on täynnä muovikasseja jotka on täynnä villakangasta.. ja siellä on myös muovisia säilytyslaatikoita täynnä lähinnä villakangasta.. ja niiden muovipussien sisältö ei siis enää juuri mahdu sinne laatikoihin. Lisäksi mulla on yksi iso muovilaatikko täynnä villakirjontaan tarkoitettuja lankoja.. enkä ole edes koskaa oikeastaan tehnyt kunnolla villakirjontaa….argh

  2. Tuttu tilanne täälläkin. Tosin kokonaista huonetta en ole 39 neliön yksiöön ehtinyt kankaille vallata, mutta vaatehuoneen hyllyt ovat aikalailla täynnä kankaita ja muuta SCA-tavaraa. Kellarikomerossani asustavat puolestaan Unikankareen pitäjän yhteiset kamat poismuuttaneiden varastoista. Lankoja myös on ihan kiitettävästi, mutta tuttu tilanne on myös se, että keskeneräisten ikuisuuskirjontaprojektien langat on käytettykin johonkin muuhun tai hukkuneet jonnekin kokoelmien uumeniin. Liian monta muuttoa viime vuosina, jotta voisi pitää kirjaa tavaroitten eksaktista sijainnista…

  3. Johtuen taloyhtiön teettämästä ilmanvaihtohormienpuhdistuksesta piti tyhjentää koko vaatehuone (n. 6 neliötä)koska mokoma hormi sijaitsee tietysti perimmäisessä nurkassa. Nyt on sitten 48 neliötä katettu kangasnyssäköillä ja pussukoilla, kangaspakoilla, lähes valmiilla ja vanhentuneilla sca- vaatteilla yms. Puhumattakaan niistä kätköistä vaatekaapeissa, sohvan alla, kellarissa, porukoilla… Ja olen jo kantanut 8 muovikassillista niitä pieniä tilkkuja joita on säilötty vuodesta -98 (kuiteista päätellen) roskiin. =DLisäksi pari laatikollista lankoja (Haapalan loppuunmyynnistä)… Mutta suurin kysymys onkin se, että miten ihmeessä saan kaiken tungettua takaisin rempan jälkeen?

  4. Itse olen vasta astumassa tuolle kangasmaailman kentälle. Viime joulukuussa ostin ensimmäisen villakankaanpalani joka “tahtoi” mukaan, vaikken edes tiennyt mitä siitä ompeluttaisin. Siskot olen julistanut ainakin kolmesti kangasostokieltoon: edes vuorisilkkiä ei saa ostaa ennenkuin vanhoja kasoja on kulutettu edes vähän. (sitten ne kutaleet yleensä keksivät ommella jotain minulle, ja rikkovat boikotin hakemalla minua varten “ihan vaan vetoketjun ja tukikangasta..”)Joskus sitä miettii mihin sisko vielä joutuu niiden meidän yhteisten kangasvuorien kanssa… Ehkäpä me vielä joskus perustetaan oikeasti jullanan ihanien asioiden putiikki. Porvoossa kun on sellainen kuin Rihkamakatu.jk. olen kiinnostunut niistä sarjakuvista jos on kaupan..Mitä on kaupan?

  5. Oliver nylki juuri rusakon ja laitettiin nahka myöhempää käyttöä varten pakastimeen, josko se joskus päätyisi jonkun hupun laitaan. Huomenna sitten rusakko päätyy pataan.

  6. Mä olen ehdottomasti kanssa AVA:n jäsen. Lisäksi mä kuulun kansainväliseen villasalaliittoon. Kotona on kuitenkin aika vähän kankaita. (Lähinnä valkoista pellavaa, sitä pitää olla aina käsillä, kun ei koskaan tiedä mihin sitä tarvii.)Olen jossain vaiheessa oppinut sellaiseksi, että ostan kankaan ja teen siitä aina heti jotain. Silti heilani on sitä mieltä, että “sun harrastus täyttää kaikki meidän kaapit”. Krhm. Onhan niitä: astioita, nahkanpaloja, käsityövimpaimia, lankoja, laatikoita, telttoja, kynttilänjalkoja… Enkä kyllä osaa heittää koskaan pois ylijäämätilkkuja, koska niistä riittää esim. pussukkaan. Mulla on varmaan tarpeet noin miljoonaan pussukkaan. Ja kohta mulla on viisi metriä Naturtuchea himassa… lallallalaaa… ❤ !

  7. Ei toki sellaisia “potentiaalinen pusukka”-tilkkuja voi heittää pois, niitä on vielä olemassa ainakin yksi pirkkakassillinen, vaikka emo niitä tehokkaasti tuhosikin syksyllä turnajaisiin. Nyt puhutaan niistä tikkuaskia pienemmistä ja ohuista soiroista, niitä hävitin. Syy säilömiseen on vielä kateissa… Toisaalta housuista lyhennyksen yhteydessä poistettuja lahkeenpätkiäkin löytyy, mutta niitä on hyvä käyttää sitten vaikka paikkaamiseen… Hyvissä selityksissä siis riittää.Lisäksi ahkera harvennus tuotti tulosta, puolikas hylly tyhjänä vaatehuoneessa ja lattiakin melkein näkyy. =DVihreä ja punainen on hyviä värejä. Onneksi se kaunisvihreä on villakaupoista loppu, niin ei harmita ihan niin kamalasti ettei ole siihen saati tummanpunaiseen rahaa.

  8. Ruaaahhhh…. just ku mä valitin että on liikaa lankaa, tilattiin Mintun kanssa lisää varmuuden vuoksi. Mulle tuli vain 1,6 kiloa 🙂No, ne menee kaikki tuleviin projekteihin. Eivät jää lankalaatikkoon. Ehkä. Auh. Tää on sairasta.

  9. Päivityksenä 16.2. kommenttiini, eilen illalla yritin epätoivoisesti survoa kankaita niihin kolmeen isoon säilytyslootaan jotka meillä on.. silti jäi kaksi isoa muovipussia makuuhuoneeseen (mitkä voi kätevästi peittää verholla (pois silmistä, pois mielestä??). Tuossa tunkemisvaiheessa se sitten kävi.. se mitä olen aina pelännyt. Löysin villakankaan jota en edes muistanut ostaneeni.

Comments are closed.