Huomenta, pelargooooonit

Pelargoni-konkarit sanovat, että ennen 24. helmikuuta pelakuista ei saa leikata pistokkaita. Onneksi hyötykasviyhdisyksen pelakuu-ilta oli 26. päivä.
Nyt on sitten pitkä rivi kaikenlaisia uusia tulokkaita: on keräilyharvinaisuus Mr Wren, on haisuleita kuten Oakleaf, charmantteja, rosebudeja, Pietarin kaunotar, valkoinen Snow Witch ja sitten mielenkiintoiselta kuulostava Black Macic Rose. Ja vaikka ketä!

Edellisessä sadossa kävi näet hirvittävä kato. Ensin kasvit uivat sen tulipaloviikon takia viime elokuussa. Sitten ne muuttivat kerrostaloon parvekkeelle ja saivat ankaraa kylmäkäsittelyä. Pakkasilla muutettiin takaisin kotiin ja kasvit pääsivät omalle lasiverannalleen.
Mutta voi miten koville kaikki se ottikaan!
Keräsin aamulla kaikki kuivat käppyrät pois ikkunalta ja ilokseni huomasin, että muutamat sitkeimmät aikovat selvitä kesään. Uutta lehteä ja jopa nuppua pukkaa.
Eilen sain pistokkaat enkä hennonut jättää niitä kuivilleen odottamaan multaa, joten pistin ne veteen odottamaan tätä päivää. Se suotakoon minulle anteeksi, laitetaan aloittelijuuden piikkin. Tosi kovat kasvattajat eivät kuulemma tee niin, vaan sanovat, että pieni kidutus innostaa pelakuita kasvamaan.
Ihanaa että kevät tulee ja lasiveranta lämpiää!

Eva ja Uffe tulevat tänään meille! Suunnitelmissa on uusien vanhojen ruokien kokeilua, miljoona uutta käsityötä, kuten vihdoin se saksalainen laskettu kirjonta ja noin puolentusinan mekon leikkaaminen. Laatuaikaa siis tiedossa. Ai niin, pojat aikovat vallata taas jonkun linnan sillä välin kun me tytöt harrastamme. Niillä on joku roolipeli menossa. Meidän herra onkin joku kääpiö?

1 thought on “Huomenta, pelargooooonit”

  1. Kah, siitäkö se johtuisikin…Vuosipäivä-ruusupelargoniani (kun torilla ei myyty sinä aamuna mitään muita ruusuja kun Poika kävi ostoksilla) on siis leikattu vääränä päivänä! Kasvi kukki pitkälle syksyyn, sitten alkoi tehdä vain rumia vihreitä lehtirönsyjä ilman sen suurempaa tarkoitusta. Olin jostain lukenut että tämä kasvi tykkää kovista otteista… – Joten leikkasin sen!-Tammikuussa.. voi minua!Lohdutyukseksi kasvi sai hiukan uutta multaa viime viikon ruukutusoperaatiossa. (operaatiossa ruukutetiin uudestaan kattirallin kukkaruukkukeilailussa selvinneet sissit.) Vuosipäiväkukkani kuitenkin mököttää yhä.. epäilen sen kestämistä seuraavaan vuosipäivään.Mainittakoon että kasvi on ollut lähes koko talven viileällä porrasikkunalla, ikkuna pohjoiseen. (ei meillä muita edes ole, kun oli kovat pakkaset siirsin kasvit evakkoon keittiöön ja sitten taas ikkunalle)Pitääkö pelargoni lannoituksesta..

Comments are closed.