Tehokas kässäviikonloppu

Ihan kuin Eva yrittäisi tehdä lankakerän sijaan verkkoa…meillä on sellainen yhteinen lankaprojekti, jota varten kerimme vyyhdeiltä kilon lankaa.

Felix-kissa osallistui myös lankatalkoisiin.

Olipa meillä vauhdikas viikonloppu: koko huusholli oli täynnä kääpiöitä, puoliörkkejä, sotakoneita ja bardikin taisi olla. Tämä ihmeellinen joukko hallitsi olohuonetta eli siellä meni sellainen roolipeli.
Me Evan eli Saaran kanssa valtasimme keittiön. Tarjoilimme kääpiö-bardikansalle herkkuja ja teimme käsitöitä. Eväspuoli liikkui akselilla pekoni-muna-aamiainen / ranskanpottua ja lihapullaa / kermainen kanapasta / salaattia ja falafeleja tsatsikin kera / 1400-luvun Catalonia.
Viimeinen osio oli lauantain kokeellinen keittiö: Saara oli tuonut mukanaan uusia keskiaikaisia keittokirjoja ja laadimme niistä pienen menun kokeiltavaksi.
Oli ihan mielettömän hauskaa. Kokkasimme lihapataa, täytettyjä munakoisoja, linssimuhennosta ja friteerattua juustoa.Herkkua herkun päällä: mozzarellaa taikinakuoressa, voissa paistettuna ja sokeroituna.
Saara lupasi laittaa reseptit nettisivulleen http://www.evagrelsdotter.webs.com/, sieltä voi sitten katsoa tarkemmin jos itse reseptiikka kiinnostaa. Mutta vähän voi valottaa: lihapataan laitettiin luista lammasta, porsaan paistia ja ylikypsää kylkisiivua. Keitettiin kolme tuntia vasikka/kanaliemessä, suurustettiin valkoisella leivällä ja kananmunalla, mausteena sahramia. Aivan tajuttoman hyvää!
Munakoisoihin suhtauduin epäillen, mutta joudun tunnustamaan, että munakoisostakin saa maukasta. Keitettiin nesteet ulos (nykyisin itketetään ihan vain suolalla), otettiin sisus pois, sekoitettiin sipuli-rusina-yrittiseokseen, täytettiin ja kuorrutettiin mantelikermalla, jonka luonnollisesti teimme itse. Herkkua tuli.
Linssimuhennoksessa oli viinietikassa uitettua leipää, kiehautettua valkosipulia ja yrttejä linssien kaverina. Herkkua sekin.
Jälkiruoka oli tajuton: mozzarellaa viipaleina, kuorrutettiin frittitaikinalla ja paistettiin voissa. Kuumille viipaleille ripoteltiin runsaasti ruskeaa sokeri.
Hassu juttu muuten, kaikki ruoka osoittautui keltaiseksi! Taitaa olla Catalonian kansallisväri…
Ruokajuomina läpi viikonlopun: punaviiniä, neljän puttonyn taivaallista tokaijia, hauskannimisiä oluita ja tammitynnyrissä kypsytettyä siideria.
Väkimäärä: enimmillään yhdeksän henkeä ruokapöydän ympärillä.
Ja sitten käsityöt: leikattiin Euran kaavalla kolme muinaispukua. Leikattiin huppu, renessanssisukat, tehtiin minulle flaamilaisen keittiöpiian mekon kaava, kerittiin kilo lankaa vyyhdeiltä, suunniteltiin Miksun tunikaan kirjontakuviot ja ehdin aloittaakin jo työn, käytiin läpi mustakirjonnan alkeet ja sunnuntaina tein iltapalaksi vielä reilut kaksi metriä lautanauhaa.

Eka mustakirjontani eli blackworkia aloittelijalle.

Saara teki myös saksalaista laskettua kirjontaa. Ja Uffelle suunniteltiin uusi viitta… siitä tulee kuulkaa tosi hieno.
Ai joo. Johannan uusi helvari turkissomisteineen taitaa olla pian perillä. Odotan kuumeisesti kommentteja.
Pelakuutkin pääsivät multaan. Seuraavaksi rupean tekemään kaiken muun ohella niitä neulakinnasjuttuja, joita olen luvannut Pennsicin lahjakoriin täältä Aarnimetsästä.

1 thought on “Tehokas kässäviikonloppu”

Comments are closed.