Oisko oltava olkia?

Aah, vihdoinkin talvilomalla. Nyt on viikko aikaa saada tehtyä kaikki…äääh, ei millään saa kaikkea tehtyä, liikaa asioita on tekemättömien töiden listalla.
Viikonloppu oli kiva: Stefu ja Kira olivat meillä, Tilda ja Mikki mukana. Istuttiin ruokapöydän ääressä (Burgundin lihapataa) ja rupateltiin. Stefu kertoin hurjia juttuja Hangon myrskyistä viime elokuulta. Onneksi Sotkalla ei lähdetä niin koviin tuuliin missä laituritkin irtoavat.
Jouhikkoa soitettiin tietysti myös. Stefu vastusteli aluksi omaa esitystään, mutta vauhtiin päästyään ei malttanut lopettaa sitten millään.
Sunnuntaina aloitimme omenapuiden leikkaamisen. Todettiin, että tarvii kaivaa hankeen jäätyneet tikkaat esiin ja ottaa isompi saha. Herra Huovinen lupasi tulla ajelemaan moottorisahalla kaksi huonokuntoista puuta nurin. Niiden tilalle tulee muita hedelmäpuita.
Mutta kesä tässä on jo mielessä ja leirielämä keskiaikaiseen malliin. Hollola tilaa Puolasta peräti kaksi uutta telttaa ja Miehonlinnakin ison “kaksimastoisen”. Nyt kun asumisasiat alkavat olla järjestyksessä, on tullut paljon pohdittavaa.
– Millaisia huonekaluja voisi tehdä? Periodisia malleja löytyy, mutta niiden pitäisi olla helposti purettavia ja siirreltäviä.
– Miten ennen on nukuttu? Tietysti siinä koottavassa sängyssä, jollaisen aihio meilläkin on liiterissä, mutta jos se ei mahdu mukaan, niin millä pidetään pois maasta nouseva kylmyys ja kosteus?
Meitä alkaa kuitenkin olla jo useita, jotka haluaisivat viedä harrastusta eteenpäin, siihen mahdollisimman periodiseen suuntaan. Jossain vaiheessa se tarkoittaa sitä, ettei teltan alle ei laiteta kevytpeitettä eikä telttapatjaa….
Olki on mahtava materiaali. Tarkoittaako tämä siis sitä, että jatkossa leiritarvikkeisiin pakataan myös pari paalia olkia per telttakunta? Vai olisiko huovutettu makuualusta taljojen alle mitään?
Vai onko elävöittäjän osana kosteankylmä uneton yö?
Kenttäkeittiö on kokonaan oma juttunsa. Olemme surffanneet ahkerasti elävöittäjien sivuilla ja tutkineet maalauksia, kun olemme haaveilleet toimivasta avotulikeittiöstä leiriolosuhteisiin.
Tuota makuujuttua on pakko kysyä Hyväriltä…