No vihdoinkin se pyörii peukun päässä

Neulakinnaskerho valloitti Teerenpelin!

Lahtelaisen ravintola Teerenpelin asiakkaat hieraisivat silmiään pariin kertaan tiistai-iltana. Mikäs mammakerho se täällä meidän kantapaikassamme kutoo… ei me mitään kudottu, vaan neulakinnasteltiin. Kas kun silloin taannoin Hollolan keskiaikaseuran neulakurssilla osa porukasta toivoi jatkokurssia, niin pitihän se luvata.
Jatkokurssi sai hyvän suosion ja samalla päätettiin perustaa Teerenpelin Taitavien kässäkerho. Sen seuraava kokoontuminen on Vesijärven satamassa panimoravintolan laivassa eli Teerenrannassa. Ja 5. toukokuuta kello 18 oli sovittu aika.
Tietysti sitten tänään tuli Sinebrychoffilta kutsu ravintolakoulu Espaan kokkikurssille… pahus, panimon tilaisuudet ovat olleet oikein mukavia ja antoisia. Pitää nyt katsoa jos rouville sopisi toinen päivä, niin pääsisi tekemään olut-barbequeta kokkikouluun…
Annelikin tuli virkistämään neulakinnasmuistoja. Hassu juttu, nimenomaan Annelilta olen saanut ne neulakinnassukat, joiden mukaan olen opetellut itse tekemään sukkia. Mutta Anneli onkin enemmän puikkonaisia.
Anneli oli ostanut Wetterhofilta pieniä puisia lautoja, joka merkitsee sitä, että 7. toukokuuta kun Nastolan Näppärät kokoontuvat ABC:llä, me valtaamme nurkan lautanauhaopetukseen.
Sain Kallen synttäreillä Mintulta muutaman kivan uuden ohjeen, muun muassa Guntramin ohjelmasta ja pakkohan se oli päästä kokeilemaan. Niinpä katselin viime yönä telkkua ja tein nauhaa. Lisää pitää tehdä! Uusi loimi tekoon tänään!
Mutta alkuun pitää saada uusi neulakinnastyökin. Ilona näytti eilen miten se peukun päällä kokonaan tehtävä lapanen lähtee alkuun ja liekö ollut Teerenpelin mustikkasiiderin ansiota, tämä osaa sen nyt. Ihan helppoa, juuri niin kuin Susannakin sanoi kurssilla.
Hallussa on nyt kolme eri tekniikkaa. Seuraavaksi tartun siihen yksinkertaisimpaan eli Jiri-malliin ja sitten …

13. kesäkuuta on sitten kansainvälinen kudontapäivä eli silloin kaikkien pitää tehdä käsitöitä julkisilla paikoilla. Muistakaakin neuloa! Julkineulokset kunniaan!

Ilonan turvekinnas ja iso peukun paikka.