Hullun hatuntekijän juhlat – 3 päivää

Olipa viikonloppu!
Oli sovittu, että Eva ja Uffe tulevat meille viettämään vappua. Tarkoituksena oli saada alkuun ensimmäinen renessanssimekko eli alusmekko ja flaamilainen mekko… siis smock ja flemish peasant kirtle, tietysti siihen sitten partletit ja muut lisukkeet.
Oh, eipä mennyt ihan suunnitelmien mukaan… torstai eli vapunaatto istuttiin iltaa, maisteltiin ihania empanadoja chili-korianterikastikkeen kera. Perjantaina eli vapunpäivänä istuin aamulla kahvimukin ääressä ja kurkkasin facebookkiin. Ei siellä varmaan ketään ole… olipas, Suski. Vappuaamuna kello 8.30… no, vokottelimme siinä Suskin hyppäämään Turusta bussiin ja ajamaan Lahteen. Suskihan tuli!

“Enpä olisi uskonut, että löydän itseni Lahdesta, tuumasi Susanna vapunpäivän uudenvuodenjuhlissa

Askarreltiin odotellessa Rikulle uusia hahmoja…kuohuviinipullon korkista. Tuli piispaa ja Oswald-kääpiösoturi Dungeons & Dragons -rooolipeliin.
Seuraavaksi kaapattiin Ilona mukaan juhliin, viaton neitoparka oli matkalla mökille, mutta jäikin viettämään Hullun hatuntekijän juhlia eli toivoteltiin siinä hyvää syntymättömyyspäivää sulle, mulle… Kylläpä Ilona ilahtui Hullun hatuntekijän juhlista!
Miehonlinnan kylä kokoontui samaisena iltapäivänä anno societatis 44 , aiheena uudenvuodenjuhlat ja vuosikokous. Nyyttärit pidettiin, asioista sovittiin ja sitten taas vietettiin syntymättömyyspäiviä. Paikalla oli hyvä edustus: entisen väen lisäksi kolme siskosta Juhanantyttäriä, Marion ja Torsti, Miksu ja Humalasalosta lainassa Elzebeth ja Tapsa, suunniteltiin näet Suwiöiden ruokalistaa.

Lauantaina miehet lähtivät Aarnimetsä cupiin hakkaamaan toisiaan iloisenkirjaviksi kepeillä eli matsaamaan. Ilona pääsi karkuun, mutta me muut daamit lähdimme kaupungille. Kävimme Miiaa moikkamassa, kaupassa, torilla ja Mamma Mariassa syömässä. Eva eli Saara koki valaistumisen saatuaan eteensä “maailman parhaan pasta-annoksen” tässä “ihan maailman parhaassa ravintolassa”.
Kotona sitten valmistelimme blinikekkerit ja Anneli piipahti. Suunniteltiin omenapuiden sahausta ja melkein saimme Annelin napattua taas hullun hatuntekijän juhliin, mutta pääsi pahalainen karkuun ja vielä pelakuun pistokas takataskussa.
No, ei hätää, blini-illallisen päätteeksi vielä Elzebeth ja Tapsa tulivat takaisin ja Miksu tuli kahden tenavan kanssa pelaamaan sitä lohikäärmejuttua.
Renemekko ei siis lauantai-iltaan mennessä ollut hievahtanut ajatusta pidemmälle. Ei kerinnyt, kun pidettiin sahaustalkoot ja naiset innostuivatkin Susannan johdolla keräämään omenapuiden oksista paisukarvejäkälää ja kuorta väripatoihin. Elzebeth innostui värikasvi-plantaasin perustamisesta, morsinkoa onkin jo siemenenä kylvämistä odottamassa.

Elzebethiä puraisi pihakärpänen, meitä muita vain kevään ekat hyttyset.

Koska oli paljon miesvoimaa liikkeellä, keksimme siirrättää autotallin nurkalla lojuneen valtavan kivipaaden puutarhan puolelle. Siinä olikin hauska urakka. Miehet kokeilivat muun muassa surffitekniikkaa.
Poikien peli alkoi lopulta lauantaina kello 23, sitä ennen tietysti ehdittiin grillatakin Me naiset katsoimme miten Suomi hävisi jääkiekossa, inhosimme hetken Roger Moorin elähtänyttä Bondia ja lopulta muksahdimme uneen.
Sunnuntaina… pekoni-muna-blinirääppiäiset kymmenelle hengelle. Miehet siivosivat koko keittiön sillä välin kun Evan ja Susannan kanssa katselimme lankoja. Ja lopulta, sunnuntaina aamupäivällä: alusmekko leikattu ja renessanssimekon kaava tehty.

Ja lopuksi… Pinja alkaa olla aika väsyneen oloinen. Näinköhän se meinaa jättää meidät? Siihen pitää varautua. Mutta kun sen aika tulee, niin toivottavasti se käy nopeasti. Sydänultraan pitää mennä heti ensi viikolla… mutta toivotaan että vanha rouva kokee hyvän kesän ja lopulta nukahtaa vaikka tuonne omenapuun alle jonain kauniina päivänä.

PS.
Laitan sen täydellisen hyvän blinireseptin tänne heti kun jaksan. Ja empanadojen eli eteläamerikkalaisten lihapiiraiden ohje ilmestynee Evan sivuille.
Tässä vielä liikkuvaa kuvaa liikkuvasta kivipaadesta:

//www.youtube.com/get_player