Nauhakone käy, flemish peasant smock done.


Tämmöistä pukkaa nyt tulemaan.

Mahtava viikonloppu! Pihahommia, grillailua ja valtaisa saldo käsitöissä:
a) Kaarinan nauhaa krappilangasta 4 metriä
b) Kaarinan nauhaa sinipuulangasta 2 metriä – ja jatkuu
c) flemish peasant dress : smock done eli flaamilaisen rahvaanpuvun alusmekko valmis.
Lisäksi pesaisin sen vihertävän pellavan, josta teen nuotiolle uusimman muinaismekon. Ei viitsi nokipatojen ääressä hääriä valkoisessa, puhumattamaan hienosta punaruskeasta villakoltusta.
“Arki”essuksi taidan koristaa sen turkoosin Mikkelin muinaispuvun kankaan palan, jonka sain Maija-Liisalta viime viikon Nastolan Näppärien kokoontumisessa. Kangas on käsikudottua… kotona on myös hieno, käsinkudottu Mikkelin oranssi kangas, vaippahame oikeastaan. Siinä on pari virhettä ja sen takia se jäi Maija-Liisalta ylimääräiseksi. Kutoa paukutteli sitten toisen samanlaisen. Esitteli lautanauhatyöt ja sitä rataa.
Tuumasin, että voisin kaikessa rauhassa rakennella siitä juhlavan viitan hapsuineen ja iskunauharistikoineen ja pronsseineen. Hieno projekti tulisi siitä!
Mutta sitä ennen: Uffelle ja omalle herralle viitat viikinkikruunajaisiin mennessä. Herralle pari tunikaa, ehkä takki… sukkiakin pitää tehdä.
On se hyvä että laitettiin telkkari kiinni!

3 thoughts on “Nauhakone käy, flemish peasant smock done.”

  1. ei hitsi.. jos viitta tulee valmiiksi kruunajaisiin mennessä niin pitää saada herralle uudet vaatteet, että voi sitten olla koreana. Elsan kanssa eilen tuumattiin että sellainen Pimp my Man juttu voisi olla Muijasodan kanssa ihan jees :). Ja pojat oli et joo koreita vaatteita meille heti!

  2. eikun siis tarkoitan että jos Muijasota on tälläinen uusi innovaatio niin Pimp my Man voisi olla myös ihan hyvä ilmiö.. mutta pidetään ne kaksi asiaa kuitenkin ihan erillään toisistaan :D…

  3. No meidän herra haluaa kans pörhistelyviitan jos Uffekin saa. Ja siihen tietysti sopivat releet. Ompelua piisaa!

Comments are closed.