Sirppiä, vasaraa, tahko ja risteily

Tämmöisiä on rompetorin parkkipaikka täynnään. No, näitä oli vain yksi, mutta satoja muita hauskoja autoja oli kyllä.

Orimattilassa järjestetään vuosittain automobiilihistoriallinen rompetori. Tänä vuonna tapahtuma veti varmaan ennätykset sekä myyjien että kävijöiden määrässä. Oli superluokan tapahtuma! Hienoja autoja, valtavat määrät ihanaa rompetta ja täydellinen sää.
Teimme valtavasti hyviä ostoksia: vanha vasaran pää kolme euroa, sirppi vitosella, pora vitosella ja vaihtoterä kaks euroo. Kaksipäinen puutarhakuokka-rapsutin vitosella. Tahkon kivi ja kampi kaksi euroa.
Ja haitari… eipä kerrotakaan hintaa, se kun meni lahjaksi. Riku sai minun veljeltä haitarin aikoinaan lahjaksi, tervetuloa sukuun ja sitä rataa. Lauantaina olimme Jaken ja Aikun vieraina Kirkkonummen residenssissä, joten… haitaria oli oikein vasiten kielletty tuomasta, mutta pieni kaksirivinen venäläinen antiikkipeli oli liian herkullinen löytö.

Hauska pikkuauto ja hilpeä kaksirivinen venäläinen haitari, jonka Jakke sai “tervetuloa vaan sukuun” -lahjana.

Rompetorilla oli paljon tuttuja ja monta autoa, jotka haluamme itsellemme.

Herra Huovinen oli tullut Pantherilla. Jaa, on näköjään kanttorin mopoon löytynyt vanne…

Ja ihana ystäväni Pia oli tullut hienolla Harrikallaan.

Sunnuntaina pääsimme purjehtimaan ihanassa säässä. Meillä oli vierailijoitakin: minun rakas ystäväni Minna poikansa ja parin kaverin kanssa. Ja sitten Ville eli Vilhelmi. Kerroin Östholmenissa eli kohdesaarella ihanalle 11-vuotiaalle Ilmarille että “se Vilhelmi on oikea piraatti” ja sitten piti selittää Aarnimetsät ja kaikki.


Vilhelm ja vastuullinen purjehdustehtävä eli pulinaköyden säätely. On aika raju tuuli, kuten Sotkan keulan edessä vellovasta tuulesta voi päätellä. Jaa, näyttää olevan Saaran neulaama pipo käytössä, hyvä.

Purjehdus oli niin kiva, että viikkopurjehdusta suunnitellaan innolla ja sitä ennen mennään Meriviaporiin ja Hämeenlinnaan Sotka viedään viikkoa aikaisemmin ja mennään sinne Tonin tietämälle linnavuorelle ja… tulee kivaa kuulkaas! Ja kaikki elävöittäjät sitten vain kyytiin ja fiilistelemään, että miten sitä silloin mentiin kun ei ollut sänkyä eikä vesivessaa vieressä.
Minna ihastui alukseen ja leppoisaan merimenoon. 13-vuotiaille pojille tuli pakkolepo pleikkareista, kun niitä ei saanut Sotkassa käyttää ja jannut vetelivät penkeillä auringonpaisteessa sikeitä. Oli tosi kivaa. Minnan kanssa heti suunniteltiin terva-sampanjaristeily.. vieraiksi daameja, risteily saareen, siellä jotain ihanaa ruokaa ja sitten takaisin. Hmm…. voisi olla tilausta. Sitten pikkuhiljaa voisi vaikka muodin ammattilaisia puhua pellavamekon puoleen.. joo, hyvä suunnitelma!

Minna nauttii leppoisasta merimatkasta ja ottaa aurinkoa. Juniori ei nauti ihan yhtä paljon. Taustalla ohjausryhmässä tuumitaan että minne mennään.

Illalla, kun tulimme kotiin, olikin nurmikolla tervattuja kasvatuslavoja hienosti riveissä ja kylvettynä. Elzebeth ja Tapsa ahkeroivat koko viikonlopun ja nyt odotellaan värikasvien nousua.
Ja viimeisin tieto telttarintamalta: eka Matulsilta tilattu eli piiiiitkä teltta tulee keskiviikkona meidän pihaamme!
Harmi, etten ole ottamassa sitä vastaan. On vähän menoja tuolla Kööpenhaminassa 🙂