Yhdet takana, seuraavia jo suunnitellaan

Tästä lähtee: perjantai. Minttu ja Ilona.
Huuh— Suwiyöt on valvottu tältä vuodelta. Olipa hauska sunnuntaina illalla katsella Mintun valokuvia tapahtumasta, etenkin lauantain tapahtumat vilisevät silmissä hauskana jatkumona. Päivään mahtui mielettömästi tapahtumia ja aika lystiä on se, että viimeisissä kuvissa päivä jo valkenee sunnuntaiksi … jos ketä kiinnostaa nähdä kuvat, pistäkää sähköpostia niin laitetaan linkkiä tulemaan. Tapahtumista on aivan liian vähän kuvia.. se johtuu siitä, ettei unelmaa haluta särkeä nykyaikaisilla vehkeillä, kuten kameroilla. Kuvaaminen pitää tehdä kivan huomaamattomasti. Minttu hallitsee lajin.
kuvia siis voi anoa osoittella mervi.pasanen@ess.fi
Mutta siis: perjantaina aloitin aamun käymällä torilla, kalakaupassa, lihakaupassa ja ruokakaupassa. Kaikki mahtuivat hyvin autoon, muun muassa se Merosen lihatilalta lainaksi saatu täytetty villisian pää, joka koristi Toivolaan viikonlopuksi perustetun kievarimme seinää.
Mintun ja Susannan jo vuosia sitten ideoima kievari tuli nyt lopulta todeksi, tytöt kun olivat joskus päättäneet perustaa baarin nimeltä Wanhat Herkut. Nyt Kievari Wanhat Herkut on siis totta!
Herra ahkeroi kyltin kievarille.
Riikka ja Nanna aikovatkin esimerkkimme innoittamina vihdoin perustaa sen kauppahuoneensa, jonka nimeksi on ajateltu Wanhain Tawarain kauppaa… ehkä jo heidän tulevalla Norjaan viikinkimarkkinoille suuntautuvalla kauppamatkallaan nimi voitaisiin ottaa käytöön 🙂
Perjantaina laitettiin Toivola juhlakuntoon ja keittiössä valmisteltiin lauantain pitoja. Talkooväelle keittelin 10 kiloa jauhelihasoppaa kreikkalaisin maustein. Minttu oli leiponut omenaleipiä, Uffe suoritti siirtymäriittinä kymmenen kilon juuresläjän kuorimisen ja paloittelun. Krista valmisteli oman lounaansa ja naisporukka keitteli kotijuustot valmistumaan.
Oli aivan mielettömän hauska ilta keittiössä!
Lauantaina aamupuuroa kansalle ja sitte hööki päälle. Keitettiin, paistettiin, haudutettiin ja maistettiin. Tapahtuman nuoret neidot hoitivat rieskanpaistoa… pikku Viljaana muotoili ja Sofia paistoi. Ilona ja Krista paistoivat yrteillä täytetyt ahvenet avotulella. Kiitos ja kumarrus.
Kello 19 kievari avasi ovensa ja noin puolessa tunnissa kaikki lähes 60 ruokailijaa olivat saaneet annoksensa. Hyvin toimi, vaikka systeemiä ei oltukaan ennen kokeiltu käytännössä.
Hauska juttu oli se, että Elzebethin kanssa visioimamme miehekäs annos “Raawaan Miehen LihaWati” taisi olla illan suosituin satsi. Ennakkoon vain kolme miestä oli ilmoittanut syövänsä mielellään paljon lihaa. Edenin Ewäisiin teimme tuoretta parsaa voi-rakuunakastikkeella ja annos koristeltiin orvokein.

Lauantai: ruoka on tehty ja tarjoiltu. Minttu ja Ilona jo vähän hitaampina kuin perjantaina.

Tarjoilun jälkeen kievarin henkilökunta oikoi selkänsä ja koipensa. Mieli tyynnytettiin toistamalla lausetta, joka saa ihmisen värähtelemään samalla taajuudella maailmankaikkeuden kanssa.

Pitojen jälkeen siivottiin vähän – paitsi Nanna, joka tuli ja valkotornadon lailla pisti tiskit ojoon pyytämättä. Tämän naisen haluan mukaani Investituuran keittiöön! Haluan sinne myös ihmeellisen ihanan Liisan alias Elzebethin, jonka järjestelykyvyt ovat ilmiömäiset. Haluan sinne ihanan ahkeran Kristan. Halusin sinne superhypermegate-kokkini Mintun, mutta voih, hän lähtee Hollantiin Suskin kanssa muinaistekstiili-seminaariin.

Tämän tytön eli Kristan (vas.) haluan kyökkiini jatkossakin!
Illalla oli hieno sää, väki tanssahteli ensin Riikan eli Eneyden johdolla salissa ja viikinkipainiakin kokeiltiin. Nuotiopaikalle viritettiin isot roihut ja ihmiset istuivat suomalaisessa suwiyössä vastaanottamassa aurinkoa. Laulu ja nauru raikui yössä ja keittiössä, jossa oli kunnon bilemeininki.

Herra on oppinut oikein taivavaksi soittajaksi.

Kello taisi olla siinä viiden paikkeilla kun uni alkoi painaa silmiäni. Herrani Knut ei olisi mennyt vielä nukkumaan, mutta minä pakotin. Yritti mokoma karkuun, mutta onneksi Vilhelmi sai kiinni ja ujutti ukon vaimonsa viereen. Termi “väkisinmakuupussi” tuli sekin käyttöön.
Viimeiset jaksoivat vielä tunnin verran nuotiolla.
Sunnuntaina sitten yhdeksältä ylös, aamiaista kattamaan ja puuroa keittämään. Ja sitten siivoamaan. Painoin Toivolan oven perässäni kiinni illalla viideltä.
Ja me emme sitten olleen syypää siihen Toivolan nurkilta nousseeseen savupatsaaseen ja noin 70 paloautoon… Hollolan palokunta poltti naapuritalon, emme me !
Jaha… se onkin sitten viikonloppuna Meriviapori -puuvenetapahtuma Suomenlinnassa. Sinne Sotkan kanssa. Juhannuksena Ruotsiin eli Nordmarkiin viikinkikylään kruunajaisiin.
Syyskuun puolivälissä tänne kauniiseen Aarnimetsään kruunataan uudet paronilliset. Olen lupautunut tapahtuman pääkokiksi … Elzebethin kanssa meillä on jo ruokalistan suunnittelu pitkällä. Nyt tarvitaan väkeä keittiöön kolmeksi päiväksi, leipurille olisi paikka avoinna ja tiskareita arvostaisimme erityisen paljon.
Kievari Wanhat Herkut tulee taas! Mutta hei, investissä on pöytiintarjoilu!

6 thoughts on “Yhdet takana, seuraavia jo suunnitellaan”

 1. Ihan mahtavia videoita!
  😀

  Tässähän paljastuu kaikille, että keittiössä on aina parhaat bileet!

 2. Keittiössä tosiaan oli bileet : )
  ja niin hyvät, että perinteiset nuotiolaulannatkin ryntäsivät köökkiin kun Minttu kajautti mahtavan Hava nagilansa.
  Pitääkin ladata sekin vielä jonnekin…
  Harmi, että investin keittiön on pieni. Siellä ei ehkä mahdu tanssimaan?

 3. Hei, viimeksi piraattien tapaaminen järjestettiin Investin saittipaikan keittiössä..samaan aikaan kun sitä yritettiin siivota, siellä oli ihan riittävästi tilaa heilua :D.

 4. Näin muuten olikin! Piraatit ovat tervetulleet nytkin…näkee sitä omaakin piraattia sitten illan aikana, kun se normaalisti aina kaapataan jonnekin muualle koko illaksi.

Comments are closed.