Josko lepäisi hieman?

Vielä muutama tunti töitä ja sitten kotiin pakkaamaan autoon kaikki ne tavarat, jotka eivät jo ole kyydissä. Vieläkö jotain puuttuu…vieläkö jotain mahtuu?
Miksi on niin vaikeaa pakata hyvissä ajoin ja järjestyksessä? Minttu on fantastinen pakkaaja, tekee etukäteen listan kaikista mukaan otettavista tavaroista ja merkkaa että “tsek” kun tavara on pakattu. Olemme nauraneet tätä listaa joskus: “pirttikalusto – tsek, ripsiväri – tsek”. Sellaista se on, keskiajan harrastaminen. Pitää olla jopa omat huonekalut mukana.
Herra pakkasi aamulla sotimisvälineitään siihen Sinkkos-säkkiin, jonne minun tavarani joskus aikojen alussa mahtuivat. Ja nyt sinne menee vain haarniska…

Herra ihmetteli tätä Suwiöiden aikaan, kun kuskattiin kaksi autolastillista JA peräkärryllinen tavaraa pelkästään meidän omaisuuttamme juhlapaikalle.
“Kun tapasin sinut, minulla oli vain nyssäkkä, jossa oli paita, kuppi, lusikka ja lautanen”, hän muisteli.
Hahahhaaa…. kauhea kilpavarustelukierre… telttoja, katoksia, huonekaluja, taljoja, miljoona mekkoa, arkullinen koruja, pari korillista astioita… Miten tähän on tultu?
Taidan laittaa kaikki kamat myyntiin ja ruveta Ilonaksi, jolla on mukana vain nyssäkkä, jossa on kuppi, lautanen, lusikka, talja…
Oikeasti, me vaihdoimme auton isompaan vain sen takia, että saadaan kaikki tämä tavaramäärä raahattua. Ja peräkoukku ja kärry! Seis! Nyt riittää.
Mutta jos vasta juhannuksen jälkeen… Ruotsiin vie tie, kruunajaisiin Nordmarkiin ja viikinkikylään. Ovat saaneet kokonaisen kylän pitkätaloineen ja laivoineen lainaksi tapahtumaa varten. Hieno juttu!

Josko siellä sitten voisi huilata… olen Suwiöiden jälkeen tehnyt älyttömästi vaatteita: herralle turkisviitta (koska Uffellakin on..), Miksulle viitan (koska Uffella ja Kuutillakin on), itselle uuden vaippahameen (ihanaa krappivillaa) ja essun Suskin pronssihälpättimillä somistettuna, Aulin villaisen Eura-mekon valmiiksi ja itselle vielä alusmekon valkoista pellavaa. Nyt tekee mieli pitää paussia.

Nordmarkissa aion kyllä auttaa Evaa taide- ja tiedenäyttelyn järjestämisessä ja pitää vähän kauppaa. Ja tehdä ne kahdet sukat, jotka Eneyde tilasi omaa viikinkireissuaan varten. Ja…..
Juu, viimeiset metrit valkoista alusmekkoa ovat ompelematta. Uudet pronssikäädyt killuttimineen valmistuivat illalla. Auli ja Miksu olivat kylässä; Miksulle tehtiin hoset ja meidän herra kaiversi kylttiä taide- ja tiedenäyttelyn kunniaksi. Hieno tuli..

Siis… kaikkien tavaroiden pakkaaminen jäi taas aamuun ja viimeisiin tunteihin ennen lähtöä. Me emme ikinä opi.
Tsek.
Kuvia uusista muikkareista yritän laittaa sitten juhannuksen jälkeen. Jos muistais ottaa kameran mukaan.

3 thoughts on “Josko lepäisi hieman?”

  1. Argh, mun päätä särkee :(. Se on tosiaan luvannu “mielenkiintoista ” ilmaa.. Melkein kaikki on nyt pakattu meilläkin… niin arvaa mitä teitä vielä puuttuu? No meikäläiset ja meidän tavarat :D.

  2. Ai että ootte Mintun listoja naureskelleet…!!? Miten voitte elää ilman tarkistuslistoja? Mullakin on viime (ja edellisen) vuoden nuijiksen tarkistuslista tallennettuna tämän vuoden listan pohjaksi. ..Ja sitäkin on jo ehditty muokata useaan otteeseen. 😀

    Onnistunutta matkaa teille kaikille!

    T: Elzebeth – toinen listahirmu

Comments are closed.