Terveiset mereltä ja maalta

Aurinko jo mailleen hiipi… ja me vielä seilasimme, tässä menossa hiljainen lipuminen kohti Kaunissaarta.

Terveiset mereltä! Oli todella hienoa, että saimme muutaman vuoden tauon jälkeen taas viikkopurjehduksen Sotkalla aikaiseksi.

Tapahtuipa viikkopurjehduksella: kippari kipaisi mastoon tähystämään.

Pihalla pörisee ruohonleikkuri ja kohta myös trimmeri. Olen komentanut miehen ja pojat puutarhatöihin, jotta saan itse keskittyä olennaiseen, siis kirjoittamiseen ja käsitöihin. No, ei nyt ihan noinkaan… aamu alkoi pienellä kitkemisellä ja porkkanarivien harventamisella. Naatit otin talteen ja kuivaan ne tulevia värjäyksiä varten.
Loman alku merkitsi mahdotonta hulinaa. En ymmärrä, miten kukaan ehtii lepäämään lomallaan. Makaamaan riippukeinussa ja ottamaan nokosia omenapuun varjossa, kuten itse suunnittelin. Ei siihen ole aikaa!
Tofa soitteli äsken ja kysyi, ehtisinkö auttamaan keskiaikaisen puutarhansa laittamisessa kuvauskuntoon… sinne menee ensi viikolla kuvaajia. Lomalla ollaan, mutta silti on minuuttiaikataulu… katsotaan jos jossain välissä ehtisi rutistaa, saisin samalla kasveja omaan pihaan.

On tässä rentouduttukin. Aloitimme loman purjehtimalla kokonaisen viikon muinaislaivallamme Sotkalla. Se ei ole mitään kevyttä hommaa, mutta todella hienosti se katkaisi ajatukset työstä ja käsitöistä ja rikkaruohoista. Purjehtimisessa ja luodoilla elämisessä on kyse niin primääriasioista, kuten lämmöstä ja ruuasta, että kaikki muu unohtuu. Kroppa on kovilla ja säiden armoilla ei ole aina helpointa.
Jännitti aika lailla se lähteminen, vesi kun ei ole minulle se mieluisin elementti. Mutta Rikun takia lähdin. Hänen mielikseen olen aloittamassa myös uutta juttua eli melontaa. Kävimme eilen katsomassa Lahden Vesisamoilijoiden paikkaa Kahvisaaressa, haemme kajakkikaksikkomme tänään ja viemme sen Kahvisaareen. Samaan paikkaan menee myös Sotka ensi kesäksi: hallitus on päättänyt, että vaihtelu virkistää myös uiskoa ja on aika viettää kesä sisävesillä. Melontaseura otti Sotkan suojiinsa ja nyt pitää enää löytää iiiisoooo lato, jonne laiva saataisiin talveksi. Tarvitsemme Sotkalle pesän, jossa voimme talven aikana kunnostaa sitä. 11 kesää vedessä on kuluttanut alusta ja se tarvitsee ison huollon.

Viikon mittaisesta vesireissustamme voi katsoa kuvia osoitteessa http://www.viikinkiajanlaiva.net ja sieltä kuvagalleriasta Viikkopurjehdus 2009. Mitä kaikkea tapahtui viikon aikana Sipoon Karhusaaren ja Kotkan Sapokan välillä, sen näet Sotkan sivuilta. Nyt siellä on kuvakertomus, tekstiversio tulee jahka innostun kirjoittamaan sen. Mutta pian siis.
Kotona alkoi taas tuttu tohina: olen luvannut osallistua kuningattaren teekorin sisällön tekemiseen, siis näitä SCA-juttuja. Tein kuningattarelle kahdet sukkanauhat Drachenwaldin väreissä ja nyt pitäisi aloittaa kirjotun pussukan teko. Kuivaan sinne sisään piparminttua tuolta omasta yrttipenkistä.
Kaikkien osallistujien valmiit työt ovat upeita, ja minulla onkin suorituspaineita… muut ovat kirjoneet vaakunakuvioita, minä meinasin vetäistä Bayeux´n tapestryn hengessä laiva-aiheen… katsotaan miten käy!

Voisiko kirjonnassa käyttää inspiraation lähteenä Ilonan merityyliä? Laiva on ainakin hienosta kuvakulmasta.Tässä ollaan Porvoota valtaamassa eli kaadoimme maston ja soudimme ylävirtaan vanhan kaupungin makasiineille. Piipahdimme Brunbergin myymälässä ostoksilla ja sitten alkoi sade.

Ennen purjehdusta saimme mieluisan vieraan, kun Katheryn ja Indy kävivät ostelemassa Matulsin tavaroita. Kathryn osti teltan ja sinne kaikenlaista kivaa. Katselimme mielettömän upeaa tekstiilihistorian teosta ja huokailimme. Puhuimme mukavia ja tietysti söimme hyvin. Eikka ja Pinja ihmettelivät hassua koiraa ja Indy tuntui viihtyvän oikein hyvin.
Ensi viikolla on ohjelmistossa ensin Nuijasota ja siellä herra ottaa osaa Nordic tonniin, minä pidän työpajan avotulella kokkaamisesta. Sinne on kuulemma tulossa paljon osallistujia… hui. Jännittää…
Keskiviikkona lähdemme varhain aamusta Saltvikin viikinkimarkkinoille. Minä pidän siellä taas kauppaa ja varmaan teen neulakinnasta.
Ai joo..Martta löytyi, pipo on valmis ja postitettu. Hyvä.