Ancaraa esiintymistä

Filmitähtinä meidän kipparikaksikkomme ja ylväs alus. Kuvaustauolla otettiin vähän rennommin.

Apulaistuottaja Sinkkonen tarkistaa laivan… juu, hyvältä näyttää.

Lauantaina herätys oli varttia vaille kuusi. Nopsasti aamukahvia ja sitten tielle, Karhusaaressa piti olla kello 8. Lähdimme sieltä Sotkalla koneen voimalla kohti Kaivokaria, jossa kuvattiin hevibändi Ancaran musiikkivideota ja me olimme avustamassa.

Sotkalla on tärkeä asema filmissä, vaikka se ainakin storyboardin mukaan lähinnä vilahtelee taustalla. En tiedä onko sopivaa paljastaa tarinan juonta, mutta sanotaanko että tarinan sankarit ja sankarittaret, hyvikset ja pahikset lähtevät ja tulevat Sotkalla.
Laivaa kuvattiin myös purjehtimassa ja soutukohtauksiakin otettiin. Niistä joku 3D-velho sitten monistaa viikinkiaikaisten laivojen armadan ulapalle… uhkaava näky, koska sota on ihan oven takana.
Laulu, johon leffaa tehtiin, on solisti Sammyn mukaan melodinen biisi ja siinä on vierailevana solistina Agnes, joka tuli kansalle tutuksi muutamia vuosia sitten Idols-kisoista. Agnes on hirmu kiva ja suloinen ihminen ja kiltisi toteutti kaikki ohjaajan hyvät ideat, kuten kahlaaminen meressä otto toisensa jälkeen.Making of… Agnes, Sami-berserkki ja Krista-muonittaja/Sotkan apulaissoutaja lainavaatteisssa.

Sotkan miehistön saapuminen täydessä varustuksessa sai tekijät maireiksi ja niinpä mekin saimme pienet roolit siellä taustan tapahtumissa. Minä pakkaan Tonin kanssa laivaan tavaraa ja Kalle, Riku ja Seppo pakkaavat purjetta. Toisessa kohtauksessa miehet esittävät viikinkisotureita… oli kuulkaa kilvet ja keihäät ja kypärät. Varusteista vastasi apulaistuottaja… Mikko Sinkkonen.. hemmetti että meillä oli Mikon ansiosta hauska päivä.Mikko treenaa… pahvimiekalla. Mikko on lähdössä Sveitsiin Saint George Companyn leirille ja varoo polttamasta nahkaa, joka kohta on kovilla panssareiden alla.

Toni räjäytti pankin “vaalean viikingin” imagolla… hänellä oli lastauskohtauksessa Rikun neulakinnas-kettulakki ja sotakohtauksessa Toni laittoi nasaalikypärän sen hatun päälle. Sieltä alta näkyivät suloiset vaaleat karvat…Tonista tuli oikein pörröpää.Viikinki-Tonin sotatyyli.

Myös Kalle kuului Agneksen sotureihin.

Kun laivakohtaukset oli saatu purkkiin, lähdimme koneella takaisin Karhusaareen.. 10 tuntia myöhemmin! Ja kuvausporukka lähti tekemään vielä Sammyn ja Sinkkosen suurta taistelukohtausta. Kovaa jengiä, paahtoivat auringonpaisteessa lähes tauotta kuvaa aamusta iltaan. Saaressa pörisi aggregaatti, jolla saatiin sähköä…muun muassa Mokkamasteriin ja Agneksen tukanpiippaukseen.
Olin aamulla pakannut varmuuden vuoksi kaikenlaista vaatetta ja rekvisiittaa ja kas, sininen alusmekko ja vihreä birka-takki olivat varasoutajaksi komennetulla muonittaja-Kristalla. Taljoja lastattiin laivaan ja kun Sammylle pitikin yhtäkkiä löytää viitta, se syntyi minun sinisestä vaippahameestani! Thorsteinin tekemä solki ja Susannan lautanauhat ovat komeasti mukana.
Nyt vain jäädään odottamaan levyn julkaisua ja videota!

Sammylla on hieno viitta… Torstin solki ja Suskin nauha hienosti esillä… viikinkiaikaista product placementtia?
… viitan omistajalle jäi vain pellavamekko…

5 thoughts on “Ancaraa esiintymistä”

  1. Syyskuulle pitää kuulemma odottaa… tapasin Samin maanantaina ja on kuulemma tosi hienoa kuvaa Sotkasta!

Comments are closed.