Takki valmis, sukat tehty

Meinasi jo jossain vaiheessa tulla epätoivoinen olo, kun eivät ne Jolandan polvisukat lähteneet valmistumaan sitten millään. Meni kaksi yritystä ihan mönkään. Mutta ei kahta ilman kolmatta.
Anneli toi kasvivärjätyt tummanvihreät langat Tampereen kässämessuilta ja kävin sinnikkäästi projektin kimppuun.
Jos Jirin “puolen metrin sukat” olivat iso työ, niin eivät nämä uusimmatkaan olleet pikkujuttu. Jolandalla on pikkuiset jalat, mutta valtavan piiitttkääät ja hoikat pohkeet. Sukkia riitti ja riitti ja riitti… mutta nyt ne ovat valmiit. Hurraan täällä vähän vielä itselleni ja punon niihin vielä sukkanauhat.
Ja valmistuihan se herran rus-birka-joutsenjärvi-risteytystakkikin. Tulimme siihen tulokseen, ettei sitä ehkä kannatakaan koristella millään komeilla lautanauhoilla, kun etumustaa somistaa jo kymmenen valettua pronssinappia mallia Birka. Ilman nauhasomisteita takki menee useampaa vuosisataan, tosin herralle on nyt takkivimmassa tulossa vielä kaksi muuta päälivaatetta…
Enää on jäljellä saumojen mittaaminen ja tuloksen ilmoittaminen tuhannen metrin ompeluhaasteen tuomaristolle.

Kuva on huono, mutta takista tuli ihan kiva. Vuorituskin meni nappiin, sanoisin. Ja malli… mitä ihanin.

1 thought on “Takki valmis, sukat tehty”

Comments are closed.