Annanpäiviltä takin tekoon

Piipahdimme viikonvaihteessa Poukan isännöimillä Annanpäivillä ja voin olla samaa mieltä muiden kanssa: oli mukavaa. Harmikseni en voinut osallistua ihanaan saunomiseen, koska olin kovin flunssainen. Kaukameeli, Sofia ja Filisia saunottivat kaikki kansalaiset, vihtoivat, pesivät hiukset ja selät ja hartiatkin hierottiin. Pukuhuoneessa etenkin naisväki iloitsi kaikista niistä ihmeellisen hienoista kosmeettisista sekoituksista, joita Poukan taitavat kylvettäjät olivat tehneet.
Lauantaina pidimme Helenan, Menjan ja Elzebethin kanssa kauppaa ja lämmitimme kansalle myös hehkuviiniä.Pistettiin Annanpäiville pienet markkinat pystyyn.

Illalla nautimme pidot ja muiden jäädessä juhliin, me herran kanssa pakkasimme päälärimme ja vermeemme, siis ämpärimme ja varusteemme autoon ja ajoimme kotiin. Sunnuntaina oli ensimmäinen hääpäivämme ja sain sen kunniaksi herätä omassa sängyssä ja nukkua pitkään. Ihanaa!
Iltapäivällä kävimme kirpputorilla järjestelemässä pöytäämme ja ostimme itsellemme hääpäivänlahjaksi vaaleanpunaisen 1960-luvun astiaston. Se on kaiken kukkuraksi käyttämätön ja taivaallisen suloinen.
Koska herran takki oli valmis ja uudet neulakinnas-tilaukset vielä aloittamatta, teinkin Jolandalle hänen viikinkiaikaisen takkinsa. Se on samaa ihanaa Handelsgilletin villaa kuin Oliverin hääpaita, upea krappi. Koristeeksi Jolanda halusi tekemäni lehtinauhan, väriltään kahta eri vihreää.Voi kun olisi saanut takin sisään täytettä, mutta nyt pitää tyytyä henkarikuvaan.
Lähikuva nauhasta. Guntramin mallilla.

Ja nyt takki on valmis ja toivottavasti omistaja pitää siitä yhtä paljon kuin tekijä. Seuraavaksi sitten pääsen tekemään hänelle silkkistä helvetinikkunamekkoa.
Jouluun on reilu viikko. Pitäisikö tässä jotenkin aktivoitua sen takia??

3 thoughts on “Annanpäiviltä takin tekoon”

  1. Olisikohan joku sellainen nauha kiva, jossa olisi keltaista ja vihreää tahi turkoosia vai tuleeko siitä liian äreä. Miten olisi joku turkoosi tahi vaalea sininen ja valkoinen. Hmm. Rouvalla on hyvä värisilmä, joten mikä noista tuntuisi parhaalta?

Comments are closed.