Talviomenoita ja hiihtoa niin että säleitä lentää

Talviomena. Pakkasta ja lunta kestävä, toistaiseksi tuntematon lajike. Löydetty Hollolan pitäjän Lahden kylän Joutsenjärven raitilta.
Itse asiassa niitä on enemmänkin… yhteensä kymmenessä puussa.
Tällä kertaa siis tarjolla kuvallista antia, teemoina talvipuutarha ja maan mahtavimmat, upeimmat ja minulle tärkeimmät urheilukilpailut: Pukkisaaren hiidenhirvenhiihdot! Tiesittekö muuten, että 1800-luvun lopulla hikiurheilu oli lähinnä rahvaan hommia ja herrasväki sporttasi esimerkiksi erällä dominoa. Itse asiassa “urheilua” ehdotettiin kuvattavan sanalla “kiisto”. Hmmm… ei hassumpi nimi.

Viikinkiajan laiva ry:n kisajoukkue paitsi vuoden tulokas Maija puuttuu. Tuo ketturouva olen siis minä, ampumapaikan vastaava ja huoltopäällikkö. (tittelit ovat tärkeitä) Niin, olivat siellä Kuutti, Miksu ja Ilppiskin. Hiihtämässä. Neljänneksi hiihtivät, kymmenen joukkuetta oli lähtöviivalla.
Hieno suoritus kertakaikkiaan!

Ja näin kovaa tultiin maaliin: Kuutti-kippari ja myös ankkuri heittäytyi hieman liian aikaisin eli ennen maaliviivaa. Toinen kärki meni poikki ja toisen suksen pohjasta lensi säleitä!

Samaan aikaan kotona: Eikka ja Pinja värjöttelevät takan vieressä taljoihin hautautuneina. Tämä asetelma on tullut kovin tutuksi tänä kylmänä talvena.

En nyt malta kirjoittaa paljon… vihreä tee tuossa hautuu ja mieli on jo vähän toukokuussa. Ensin Tuplasotaan eli isolle leirille Ruotsiin ja sitten Evan ja Uffen häät ja sitä ennen Kruununturnajaiset Aarnimetsässsä… oi miten hauskaa!

2 thoughts on “Talviomenoita ja hiihtoa niin että säleitä lentää”

  1. Lähdettökö tekin Tuplaan? Loistavaa. Teltan kanssako? Muodostetaanko yhteinen leiri? Ollaan Ollin kanssa lähtemässä sinne todennäköisesti maanantaista sunnuntaihin.

Comments are closed.