Sukkaa ja kinnasta palovamman verran

Urheilija ei kuulemma tervettä päivää näe, mutta eivät käsityöläiset jää loukkaantumistilastoissa yhtään huonommaksi. Olen lyhyen, mutta sitäkin kiivaamman kässäurani aikana kokeillut jo monenlaista: kipeä selkä, tihrustavat silmät, jännetuppitulehdus ja tenniskyynärpää yhtä aikaa eli käsi lastassa kaksi kuukauta… haavoja, pistoja, turpoava peukalonivel. Käsinompelijan syndroomaksi voitaneen ristiä se vaiva, kun silmäneulan kärki kaivaa etusormeen kuopan. Siinä vetäisin enkat kun ompelin kirjontaneulalla turkista sormin, kun tein Oliverin häävaatteita… siinä tulipalokiireessä katosi leikkaava turkisneula, onneksi sain myöhemmin Annelilta uuden.

Ensin valmistui Pipa. Tämä lähtee nääs Tampereelle.

Neulakinnashommista saan yleensä kipeitä niveliä, mutta viime viikonloppu teki ihan uuden vamman. Tein näet parissa illassa pipon, sukat, kintaat ja … sitten loppuikin, koska ilmeisesti kinnaslanka poltti rakon peukaloon.

Sitten sipaisin menemään sukat. Miesten kokoa.

Ihan totta; siinä kohdassa, missä lanka juoksee tehdessäni suomalaista pistoa on palovamma. Hitaasti kitkan siihen tekemä, mutta selvä palovamma. Kipeäkin vielä!

No kintaat piti myös kokeilla. Pyöreä aloitus. Pisto joku mikä lie, joku ruattalainen.

Oli ihan pakko vaihtaa hetkeksi lautanauhan pariin: Saara ja Teemu olivat meillä kylässä ja lauantaina istuin jo lankojen keskellä olohuoneen lattialla. Sunnuntaina puoleenpäivään mennessä olin vajonnut lankakoomaan ja väritajuttomuuteen. Suunnittelin mielessäni lukuisia väriyhdistelmiä erilaisiin malleihin. Ennen rajumman kudontasession aloittamista makustelen viininpunaisella ja vaaleanpunaisella ryhmittäin käänneltävällä nauhalla.

Punaista punaisella.

Viikonloppuna onkin sitten Hollolan keskiaikaseuran pukukurssi. Siihen asti pidättäytyn edes katsomasta kankaitani: niiden vuoro on kurssin jälkeen. Tulossa on ainakin superiso villamekko lämpimäksi päällysvaatteeksi, uusi punainen villamekko ja hassu huppu 1400-luvun malliin. Juhlavan renessanssin vuoro on sitten, kun tilatut kaavat saapuvat.
Hmmm… Rikulle pitäisi tehdä pari takkia 🙂

3 thoughts on “Sukkaa ja kinnasta palovamman verran”

  1. joo, mä vaan vejän lankoja kankaaseen ja tuntuu että ei synny tulosta vaikka tihrustaisi tuntitolkulla sitä kangasta ja sitä lankaa kankaassa. 🙂 Eilen vetäsin illalla yhden langan kankaaseen ja meni vissiin tunti. Ihan järkytävää touhua :D.

  2. “mä vaan vedän lankoja kankaaseen” on aika lievästi sanottu kun ihminen laskee maailman ehkä ohuimman pellavan lankoja 🙂
    arvaa, sitten ku se kaikki on valmista, niin onnistumisen ja valmistumisen riemu on sitäkin suurempi. Sun työ on älyttömän hienoa 😀

  3. Hienot sukat ja pipa 🙂 , ja nauha myös 🙂 . Harmittaa, kun täällä päin piti loppuvuodesta olla lautanauhakurssi, mutta se peruuntui.

Comments are closed.