Turhan kova talvi

Tässä portti on vielä sitkeästi pystyssä ja pihapuutarhuri suunnittelee hakevansa lapion…
Kulunut talvi on ollut todella rankka. Taloa on lämmitetty ja puuliiteri on nyt tyhjä. Lumi vei räystäät. Katsotaan mitä tapahtuu kun tuo lumi alkaa sulaa: uppopumppua pitää vahtia varmaan aamusta iltaan.
Puutarhan puut ja pensaat ovat kovilla. Orapihla-aita on kaatunut lumen painosta ja saakin mennä, se kaadetaankin kokonaan kevään koittaessa.
Kähröporttimme sinnitteli pitkään, mutta nyt se on rojahtanut ja hautautunut jonnekin lumen sekaan:
… mutta myöhästyi. Portti rojahti nurin ja on nyt hautautunut lumeen. Rautapadan köynnösten pajukehikko on ottanut myös vauhtia.
Surullisin näky ovat ikivanhat omenapuumme: näyttää siltä että joudumme kaatamaan ne kaksi, joissa on ollut pihan parhaan syöntiomenat. Toinen niistä makaa jo naapurin puolella, ja puiden luokse kahlannut herra totesi, että isoja oksia on revennyt.

Tässä mylläkässä on kaksi puuvanhusta. Toinen on antanut lumelle periksi ja makaa naapurin puolella, toinen kenottaa omalla pihalla.


Hyvä valkea kuulas toisella reunalla on niinikään maassa, mutta se voisi vaikka noustakin jahka lumikuorma hellittää. Se on aina kasvanutkin vinossa.
Odotellaan nyt lämmintä ja kevättä, niin todelliset tuhot selviävät.

Tämä voisi ehkä vielä selvitäkin?

Talvi teettää töitä myös pukurintamalla: ruskea villainen “köyhäilymekkoni” on käynyt talven aikana niin väljäksi, että se pitää avata ja ottaa senttejä pienemmäksi. Nyt pääsen tiukkaan mekkooni avaamatta nyörejä ja kolttu valuu olkapäiltä. Pöh.
Mutta ensimmäiseksi pitää tehdä uusi BB eli istuva alusmekko, koska sen päälle istutetaan kaikki muut vaatteet. Riku ei suostu hommaan vaan vaatii Ilonaa paikalle ja kuulemma Ilonan BB on tehtävä ensin.
Tosin olen huomannut, että Ilonan runsas läsnäolo voisi kiristää mekot itsestään… viime viikonloppuna teimme ihanaa intialaista ruokaa mielettömät määrät ja se ei kyllä edesauta mekon väljentymistä!