Hyvää ja tekijöitä

Tämän viikon teema on hyväntekeväisyys. Kävin luovuttamassa Nastolan Näppärien, Heinolan Kätsylän, Päijät-Hämeen puikottelijoiden ja lehtemme lukijoiden lahjoittamat sytomyssyt Päijät-Hämeen keskussairaalan syöpätautien poliklinikan sädehoitoyksikköön.
Myssyjä tuli määräaikaan mennessä 618. Niitä oli kymmenen paperikassillista.
Oli mielettömän hienoa viedä ne, sillä myssyjä oli odotettu ja ne tulevat tarpeeseen. Hienoa, että ihmiset haluavat tehdä toisilleen jotain hyvää ja kun ponnistelee toisten eteen, siinä saa vähän itsellekin.
Sytomyssykampanja alkoi Oulusta kahden käsityöbloggerin aloitteesta ja saavutti suuren suosion koko valtakunnassa. Minä kun en osaa virkata, en tehnyt itse yhtään myssyä, mutta vedin sen julkisuuskampajaa täällä lehdessä työn puolesta.

Aika paljon myssyjä… iloinen myssy on viileä vaihtoehto peruukille, kun sytostaattihoito vie hiukset. Noin joka toinen sytohoitoon joutuva menettää ne.

Tällä viikolla olen ajatellut olla hyvä myös itselleni ja perheelleni. Sen takia en lähde Kokkilan muinaismarkkinoille, vaan jään kotiin ja menen vihdoin katsomaan, millaiseen taloon se sisko muutti. En ole vielä siellä käynyt. Hyi minua.
Teimme viikon alussa myös raskaan päätöksen; siirsimme 1300-luvun loppuun sijoittuvan full period -tapahtumamme vuodella eteenpäin. Eli Saari A.D. 1398 järjestetään Pukkisaaressa vasta kesäkuussa 2011.
Yritimme etsiä sopivaa viikonloppua jo tälle kesälle, totesimme toivottomaksi ja siirsimme kunnolla eteenpäin.
Mutta… että vapaa viikonloppu keskellä kesää? Ei kai! Nythän voisikin lähteä tutustumaan Tukholman Medeltidsmuseetin uusittuun näyttelyyn…

Valmistaudun myös Turun markkinoihin: olen mukana perjantaina 2.heinäkuuta pidettävässä muotinäytöksessä ja viikonlopun ajan Väinölän Väen mukana työnäytösalueella. Opetan siellä halukkaille neulakinnasjuttuja. Muutamat sukat ja kintaat taidan tehdä myyntiin ja pari lautanauhaakin voisi käännellä. Arkuissani on valtavat määrät ihania lankoja, omia värjäilyjäkin jo pienen uima-altaan verran… sommittelin uusia nauhoja ja levitin kaikki langat lattialle. Hivelin ja silittelin ja …. sukelsin niiden joukkoon uimaliikkeitä tehden. Heh. Teki hyvää! Tämän viikonlopun värikasvi on muutes lupiini.
Tämän minuun kohdistuvan hyväntekeväisyystempauksen kunniaksi – siis viikonloppu kotona – aion myös korjata ruskean mekon hihat (taas) ja tehdä sille päällysmekoksi punaisen kalanruotokuvioidun helvetinikkunamekon. Saa sitten taas niitä käsinommeltuja metrejäkin…

1 thought on “Hyvää ja tekijöitä”

  1. Mä tahon markkinoiden aikana (mahdollisesti hyvin vaikea toteuttaa) oppia sen kolmella värillä tekemisen! En oo ehtinyt kokeilla sitä yksikseni vielä, mutta pyrin yrittämään etukäteen, jotta osaan paikantaa mahdolliset mokani!

Comments are closed.