Turku. Sitä lisää.

Nyt on pakko aloittaa kehumalla: olipa mukavat markkinat Turussa! Olin taas Väinölän Väen kanssa pitämässä kauppaa ja tekemässä käsitöitä, tosin neulakinnastelu jäi tällä kertaa vähille. Aloitin Emen kissapipon: siitä tulee oranssi ja teen sitä venäläisellä pistolla melko ohuesta langasta, joten se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Mutta siitä tulee sitäkin hienompi, koska venäläinen pitsimäinen pisto on parhaimmillaan ohuessa langassa.
Aloitin myös Annan sinisen villamekon, mutta ei sillekään ollut tarpeeksi aikaa. No, kotona sitten.

Markkinat menivät tosi kivasti: siellä olivat ihan kaikki! Tosin suuri osa hauskoista ihmisistä piipahti vain perjantaina, koska Linnalla oli taas leiri ja kaiken huipuksi Vapaakomppania ja Triskele saivat yöpyä linnan saleissa. Voi vide! Olispa päässyt edes katsomaan ….
Olimme mukana perjantaina muotinäytöksessä: avustin Elinaa pukemisessa ja Rikua riisumisessa eli molemmat kuuluivat esitykseen. Olin saanut edellisenä yönä valmiiksi tummansinisen vaatteen jota voisi kutsua doubletiksi, mutta Elina keksi sille hienon suomennoksen eli se on nyt välitakki. Se on siis se kerros, joka tulee aluspaidan ja päällystakin väliin. Vaate on Handelsgilletin pehmeää villaa, hihoissa napit ja edessä nyöri. Ja siinä riittää sitten nyörittämistä… eli näytöksessä kävin kiskomassa sitä herran päältä tämän strippaillessa:

Porvarisnaiselle puetaan punaista villamekkoa ja herrasmies nykertää välitakin nyöriä.

… annas kun ….

… vetäisen tästä niin…

..eiköhän se lähde!

Nyt on taas kerran mieli täynnä ainakin omasta mielestä mahtavia ideoita ensi vuodeksi! Mutta ne saavat nyt jäädä hautumaan ja kehittymään….

Kotona odotti tilattu lautanauhaprojekti ja minä puolestani odottelin postimiestä. Tilasin Battle-Merchantilta parit kengät. Nyt on sitten Mallun uudet upeat patiinit ja niihin sopivat kengät eli varustus täydentyy ihanasti!


Vertailevaa tutkimusta: kummatkin kengät ovat kokoa 37. Vaaleat ovat hieman isot, tummat ovat napakasti tiukat. Upeat patiinit teki Megafauna Mallu.

Ah, ostin Turusta puolalaisilta uudet vyövermeet ja voih, solki on millin leveämpi kuin Neulakon puodista ostamani vyönahka … mutta hei, nyt on hyvä syy harkita lautanauhavyön tekemistä! Onkos vihdoinkin käytävä snartremo-nauhojen kimppuun?

Osa harrastajista valitteli, ettei Turussa ollut heille mitään uutta. No kas, onkos se mikään ihme kun tsekkiläiset haarniskamyyjätkin oli kuulemma karkotettu työnäytösalueelta, koska “eihän ne edes tehneet mitään siellä”. Näin oli kertonut yksi työnäytösalueen myyjä ja oikein kehui itse puuttuneensa tsekkiläisten tuloon ja jopa pystytysvaiheessa. Kehtasikin! Turun markkinoilla on mahtava tilaisuus kehittyä harrastajien suurtapaamiseksi ja sitä kautta muukin yleisö saisi asiasta enemmän irti.
Mielestäni tämä maa tarvitsee markkinat, joihin vaeltaa aikakautisten tavaroiden myyjiä Itämeren kaikilta rannoilta. Turulla olisi mahdollisuus olla se.
Ai niin… kyllä me siellä Linnalla kävimme… yöllä 🙂

Öiset keskiaikakommandot onnistuneen linnanvaltauksen jälkeen.

2 thoughts on “Turku. Sitä lisää.”

  1. Pidin itsekin markkinoista vaikka ehdinkin pyörähtää siellä vain nopeasti. Valitettavasti jokavuosi vain jää tunne että odotin sittenkin enemmän. Toisaalta se johtuu ehkä siitä että odotan markkinoita aina niin innolla. Halusin vaan tulla kehumaan blogiasi ja kiittämään siitä saamastani puhdista omienkin pukujeni kanssa.:)

Comments are closed.