Nuijasota menossa, Hollola tulossa

Kesän tapahtumakiireet ovat toden totta täydessä vauhdissa. Turku on takana, Nuijasodassa on ehditty käydä jo kahdesti, vaikka se alkoi vasta vajaa viikko sitten ja vielä tässä keretään sinne kolmannenkin kerran.
Sitten alkaakin jo Hollolan keskiaikatapahtuman (23.-25.7) rakentaminen, Sotkakin menee sinne ja hienoja leirejä alueelle nousee peräti kaksi! Iltapidoissa lauantaina on Tarujen Saari (hahhaa) ja Yrmeän Ämmän kievarin pidot. Se on siis Korkean Tammen Riikka, se yrmeä ämmä.
Hollolan jälkeen on Sotkan viikkopurhehdus, laivan siirto Verlan viikinkitapahtumaan, sieltä sitten siirto Hämeenlinnaan, syyskuussa pukkaa Evanpäiviä ja Pukkisaarta…hei, kesä meni!
Mutta nautitaan nyt!
Nuijasodan leiri on mahtava! Siellä on paljon telttoja ja katoksia ja porukka on selvästi innostunut kunnon camping-systeemien hankkimisesta. Koska kelit ovat olleet todella helteiset, keskiviikon pienet pidotkin siirrettiin pihamaalle.

Leiri näyttää hienolta, telttarivistö jatkuu yhteinäisenä aivan rantaan saakka. Tässä tunnelmapala pienistä pidoista ulkoa.

Meillä on edelleen hankaluuksia Matulsin telttojen kanssa: viime kesänä ostettujen kankaiden kanssa oli homeongelmia ja ne vaihdettiin. Mutta voi crap, uusi teltantekijä lähetti liian pienet teltat. Nyt mahtipaviljongit roikkuvat melko apaattisina, mutta ei kahta ilman kolmatta: Matuls lupasi pistää tulemaan vielä kerran uudet teltat.
Tämä uusien telttojen kangas on mahtava! Se on jättipainavaa, tiivistä, paksua ja ihanan valkoista pellavaa. Toivotaan, että kolmas kerta toden sanoo.
Nuijasodan suuri tapaus oli keskiviikkoinen hovi, jossa Harjuwalcean Oliver kutsuttiin kuninkaan eteen — ja samantien myös kaikki paikalla olleet kuninkaan ritarit. Silmä kostui, kun miehet polvistuivat Oliverin ympärille ja kuuntelivat seremoniaan kuuluvat pitkät puheet.
Oliver johdatettiin vigiliaansa eli hänet puettiin valkoiseen paitaan ja hän otti erityisessä teltassa vastaan kaikki ne, jotka halusivat vaihtaa hänen kanssaan ajatuksia tästä hienosta tilaisuudesta.
Koska olimme Rikun kanssa ajaneet paikalle vartavasten – tiesin vigiliasta, koska minua pyydettiin hoitamaan tilaisuuden tarjoamiset – ja koska menimme kumpikin aamulla töihin, pääsimme tervehtimään Oliveria jonon ohi. Kansa siis jonottaa tuohon mystiseen vigiliatelttaan pitkin yötä ja pitää siinä sivussa omia kemuja.
Riku antoi Oliverille lahjan: “vaimoni käsin ompeleman paidan oman valintasi mukaan”. Oliver nauroi, että onpas herra anteliaalla tuulella.
Oliverin aikakausi on noin 1250 eli nyt tulee taas uusi laajennus omaan osaamiseen: en olekaan koskaan tehnyt mitään tuolta ajalta. Syyllistyn nyt ylpeyden syntiin ja saan varmasti aikanaan siitä rangaistukseni, kuten Räikkä-yhtye synneistä laulaa, mutta olen ylpeä saadessani ommella paidan noin hienolle miehelle kuin tuo Oliver.
Nyt sitten jännätään, koska Oliver lyödään ritariksi. Se voi tapahtua minä päivänä tahansa… viime yön unet jäivät kolmeen tuntiin, joten esimerkiksi perjantaina illalla olisi kiva 🙂 Jos se tapahtuu tänään, ajamme uudelleen Inkooseen, koska Riku haluaa ehdottomasti olla paikalla.

Mutta mutta…
katse on jo Hollolan markkinoissa ja lehdistön ennakkojuttua varten raahasin pomon käskystä meidän pukujamme studioon kuvattavaksi. Oli hauska pukea toiset meiksi ja katsella ikäänkuin itseään ulkopuolelta.

Heh, siinä ollaan me, vaikka emme olekaan. Meitä esittävät Taina ja Ari.

Tulkaa hei kaikki Hollolaan! Meillä on siellä kaksi mahtavaa leiriä, käsityöläisiä, turnajaiset, kirkossa tapahtuu kaikenlaista, kuten gregoriaaninen messu sunnuntaiaamuna ja myyjiä on niin paljon, että koko alue on täpösen täynnä.

4 thoughts on “Nuijasota menossa, Hollola tulossa”

  1. Hei 🙂 kiitos awardista! En olekaan semmoista saanut — olen nähnyt niitä muilla kovastikin. Eikä minulla ole hajuakaan siitä, miten semmoinen napataan 😦

  2. Blogissani on kuva awardista jonka sain. Kopio se, lataa koneellesi johonkin mistä helposti löydät sen. Bloggerissa on “Gadget”-lokeroita. Valitse niistä jonkun, nappaa kuvan linkin ja liimaa gadgetiin. Suurin piirtein noin 🙂 Olen huono selittämään näitä suomeksi, mutta tunnet varmaan jonkun joka osaa auttaa. Ja kiitos ihanasta blogistasi, tekee mieli ruveta ompelemaan, kutomaan ja neulomaan kinnasta!

Comments are closed.