Yllätys: Uusia vaatteita! Uusi kirja!

Ystäviä Hämeenlinnassa.

Postimies toi vihdoin odotetun kirjan. Norjalaisen Nille Glaeselin (a ja e ovat oikeasti yksi norjalainen kirjain heh) pukukirja sikäläisistä viikinkivaatteista tuli tänään. Tilasin sen Jelling Dragonin nettisivuilta koska… no, koska tuli tehtyä se eka olkainmekko ja nyt pitää saada tietää lisää aiheesta ja koska minulta on tilattu viikinkimiehen vaateparsi kiireestä kantapäähän.

Tässä pari herraa, joita pitäisi lähiaikoina vaatettaa. Toinen haluaa sitä itse, toinen pitää pakottaa uusiin vaatteisiin…

Pitäisi vain saada tämä asiakas meille mitattavaksi. Ja kankaita valitsemaan.
Aion suositella hänelle ruotsalaisen Medeltidsmoden valikoimia koska a) firmassa on mahtavat kankaat ja b) asiakaspalvelu ylittää kaikki mahdolliset odotukset.
Medeltidsmoden omistaja Kerstinillä on kolme intohimoa: kankaat, ihmiset ja keskiaika. Mikä mahtava tapa toteuttaa niitä! Siis kangaskauppa, jonka tuotteita asiakkaat rakastavat.

In english: I love Medeltidsmode! Ja vielä : Jag älskar Medeltidsmode!

Oli hauska viikko! Neulakon Elina oli yökylässä. Ja mitä teimme? Leikkasimme mekon ! Elina tekee Moy Bogin mekkoa ja sain olla todistamassa sen ensimmäisiö hetkiä.
Oliverin 1200-lukulainen peruspaita eli mekko valmistui juuri sopivasti Hämeenlinnan markkinoille. Vein mekon Leimujen telttaan ja jäin jännittämään sopiiko se… sain nimittäin Medeltidsmoden superpalvelusta viimeiset metrit ja sentit tätä ihanaa sinistä kangasta. Ah, sehän oli sopivan tiukka… mekko on muuten perusmallia, mutta keskikiila edessä ja takana on halkaistu, jotta käyttäjä voi tarvittaessa ratsastaa.
Oliverin päällysvaatteeksi tulee jossain vaiheessa samalla idealla tehty todella pitkä päällysmekko, ritarimaisen pitkä siis.
Niin, mekko koska kuulimme taas kerran Janin muistutuksen siitä että miehetkin käyttivät mekkoa, se oli vain lyhyempi kuin naisten.
Oliverin vigiliassa annettu lahjakortti on nyt lunastettu.

Hämeenlinnan markkinoilla olimmekin vain päiväkäynnillä. Koska Sotka ei mennytkään tapahtumaan, päätimme ottaa viikonlopun kevyesti. Olipa outoa kävellä sisään lippukassan kautta …. ei telttaa, ei astiastoa, ei nuotiopohjaa, ämpäreitä, patoja, kauhoja, taljoja… Vain pieni käsilaukku-kori.
Ostin markkinoilta sormuksen ja uuden ison lampaantaljan. Onhan noita taljoja, mutta tämä olikin minun kokoiseni ja tarpeen vaikkapa syksyn viimeisellä purjehdusreissulla, jota suunnitellaan syyskuun loppuun.
En saanut viikinkihelmiä enkä helmenjakajia… harmi, olin varma että niitä myyvä herra olisi ollut paikalla.

Sunnuntaina teimme Saaran kanssa kaavan tulevaa renessanssiprojektiani varten, siis villaisen kirtlen yläosan. Annikan kanssa olen konsultoinut ahkerasti alusmekon mittasuhteista ja kauluksen smokkauksesta… ja sitten tulee se samettinen takki eli väljä mekko ja vielä silkkiset hihat… Mutta uusin Iso Projekti eli Flanders gown on nyt virallisesti käynnissä.

Saara leikkaa. Huomatkaa työn ergonomia 🙂

Saaralle leikkasimme viikinkitakin ja Ilonalle Herjofnes-kaavalla mekon. Saara ja Ilona sovittelivat keltaista lämmintä mekkoani ja hyväksi havaitsivat. Niitä tulee siis lisää 🙂
Itselle teen välipalana punaisen takin viikinki-settiin. Lautanauha sitä varten onkin jo kudottu! Enää puuttuu siis jotain punaista, johon ommella nauha… tai toisaalta voisin vaihtaa tuon uuden nauhan vanhaan vihreään takkiin…hmmm
Onkos tämä taas sitä inspiraatiota?


Vielä pieni tunnelmapala Hämeenlinnasta: tässä on seurue Kouvoset. Siinä on aika monta tekemääni mekkoa, mutta olen erityisen ylpeä Ellasta (isompi tyttö sinisessä mekossa). Olen sovittanut mekon Ellalle, mutta hän teki se kokonaan itse, käsintehtyjä nappeja ja nyörinreikiä myöten. Ja ikää on nyt 14 v.

1 thought on “Yllätys: Uusia vaatteita! Uusi kirja!”

  1. Olipa mukava lukea mekkojutuistasi ja katsella kuvia Hämeenlinnan markkinoilta. Olin eka kertaa keskiaikamarkkinoilla juuri tuolla Hämeenlinnassa ja ihmettelin ja ihastelin siellä olevan väen kauniita asuja ja ylipäätään sitä tunnelmaa. Ainoat ostokseni olivat lintupillit lapsille ja itselleni luinen äimä, jos ei vatsan täytettä oteta huomioon.

Comments are closed.