Pronssia! Bronze!

Tällaisen tein Timon viitan kulmiin. Timo wants to look cool, so I decorated his cape with these.

Miksi minusta tuntuu, että samanlaiset päivät seuraavat toisiaan? Neulakinnasta, käsinompelua, lautanauhaa… päivästä toiseen. Siksi, että olen tehnyt tilaustyötä nuorelle viikinkimiehelle, joka haluaakin tosi hienoa. Tämä Timon tilaus ja pari muuta viikinkiaikaista miesten vaateprojektia ovat saaneet minut myös omaksi ilokseni tutkimaan asioita. Tie vei myös Helsinkiin Kansallismuseoon. Kävin siellä katsomassa rautakauden pronssispiraaleja. Aina ne vain näyttävät yhtä hienoilta.
Museoretki tehtiin tutkimustmatkaseuran kanssa ja se oli hauska reissu. Piipahdimme Varustelekassa hankkimassa hienot univormut tutkimusmatkaseurueellemme. Ostimme kolmelle tytölle hienot ranskalaiset naisten palveluspaidat ja Ike-takin malliset lyhyet takit, sekä Italian armeijan polvihousut. Ja somisteeksi hauskat laivaston solmiot!
Kävimme myös vintagepuoti Ainossa, ostin hiuskorun ja käsilaukun. Ja hämmästelimme lumista Helsinkin.
Ja sitten se museo: jouduin taas lähestulkoon kulttuurishokkiin, koska rautakauden koru- ja vaatelöydöt ovat niin mielettömän komeita. Tuli oikein voimallinen olo siitä, että tämä pitäisi kaikkien nähdä ja tuntea.

Tutkimusmatkailun nimissä kävimme myös Tallinnassa ja tietysti Olde Hansassa syömässä. Minun EI pitänyt missään nimessä ostaa yhtään astiaa eikä yhtään lankaa. Ha! Molempia tuli kassillinen.
Elämä kulkee nyt tätä rataa. Riku lämmittää taloa, me istumme Ilonan kanssa takkatulen äärellä ja teemme käsitöitä. Ompelun keskeyttää vain ruoanvalmistus. Aika ihanaa, vai mitä?

Bling bling, for men and style is Iron age!

I really, really would like to have these.

Lounas Tallinnassa. Riku luonnostelee. Olde Hansa. Riku is draving sketches of the wall paintings.

Why do I feel that similar days follow each other? Needlebinding, handsewing, tablet weaving … day after day. That is because I’ve done garb for a young Viking man who wants to look really cool. Timo´s order and two other viking era projects for men has gotten me also for my own pleasure to examine the issue and so we took the road to the National Museum in Helsinki. I went there to see the Iron Age bronze spirals. They just seem so fine.
We made the trip with explorer group, and it was a fun. First we visited awesome shop called Varusteleka, from where we bougt fine uniforms for our expedition troupe. We bought French women service shirts for ladies and also Ike jacket shaped jackets, as well as Italian army breeches. And on top of that, funny navy ties!
We also visited vintageshop Aino, where I bought hair jewelry and a handbag. And then we were amazed by snowy Helsinki.
And then the museum: I was almost culture shock again, since the Iron Age jewelry and textile finds are so incredibly handsome. I had this very powerful feeling that everybody should see this.

In the name of exploring we went also to Tallinn, Estonia to have lunch at the best medieval restaurant called Olde Hansa. And I was not supposed to buy any more yarn or mediaval pottery, but I got a bag full of both.
Life is now like this. Riku heats the house, we sit with Ilona close to fireplace and do crafts. Only pause to sewing is cooking splendid meals. Very nice, eh?