Iloinen Joutsen tulee! Here comes Merry Swan!

Arvoisat lukijat! Olemme enemmän kuin ylpeitä ja onnellisia voidessamme esitellä teille, mitä aiomme tehdä tulevana kesänä:

Dear readers! We are happy and proud to present you, what we are going to do this summer:

Kesällä 2011 Turun keskiaikaisten markkinoiden (30.6.-3.7.2011) työnäytösalueella esitellään ensimmäistä kertaa keskiajan räätälintaitoja. Räätälikoju Iloinen Joutsen tuo markkinakävijöiden nähtäville vaatteiden valmistusta sekä kuuminta muotia vuosisatojen takaa. Myynnissä on asusteita ja tarvikkeita oman keskiaikaisen asukokonaisuuden valmistamiseen ja viimeistelyyn. Iloisessa Joutsenessa voi seurata vaatteiden valmistumista ja tietoiskuja keskiaikaisista käsityötekniikoista.

Päivystävät räätälit neuvovat ja vastaavat kysymyksiin keskiajan vaatetuksesta. Räätälit ovat keskiaikaharrastajia, joilla on monen vuoden kokemus keskiaikaisten vaatteiden valmistamisesta. Iloisen joutsenen johtajattarina toimivat räätälivaimot eli mestarini Neulakon Elina ja minä, Hibernaatiopesäkkeen Sahra. Markkinoiden lähestyessä päivitämme tietoja kojun myyntivalikoimasta ja tarkemmasta ohjelmasta. Tästä tulee hauskaa!

***
During the 2011 Turku Medieval Market (30.6.-3.7.2011) the work display area will display medieval tailoring for the first time. Iloinen Joutsen aka the Merry Swan is a tailor’s booth that presents the making of medieval garments as well as the hottest fashion trends from a few centuries ago. You can also buy tools and materials for making your own clothing as well as accessories to add the finishing touches to your outfit.

At the booth you can see the tailors working on clothing and participate in bulletins on medieval textile techniques. The tailors on duty will answer questions and give guidance. All the tailors are medievalists who have several years of experience in making medieval clothing. The mistresses of the Merry Swan are my Laurel, mistress Elina from Neulakko and me, Sahra. As the market day approach we’ll keep you up to date on the things we have to sell as well as the timetable of things taking place at the booth. This will be a lot of fun!

1 thought on “Iloinen Joutsen tulee! Here comes Merry Swan!”

  1. Tuon meidän hienon tunnuksemme on tehnyt Hibernaatiopesäkkeen Riku 😀
    The awesome and merry swan was designed by Riku from Hibernaatiopesäke.

Comments are closed.