Tervetuloa Iloiseen Joutseneen! Wellcome to Merry Swan Tailors

Rikun suunnittelema tunnus johdattaa kävijät räätäleiden luo. The symbol Riku designed will lead to tailorshop.

Kun Turun keskiaikamarkkinat vuosi sitten päättyivät sunnuntai-iltana, otin heti maanantaina yhteyttä kahteen ihmiseen: ystävääni Elinaan ja Turun markkinoiden Meriin. Tein esityksen: Turun markkinoilta puuttuu jotain, jonka me voisimme järjestää. Elina oli heti samaa mieltä ja talven aikana varmistui, että pääsemme toteuttamaan haaveemme.
Ihan kohta Porthaninpuistoon nousee ensimmäistä kertaa räätäliliike Iloinen Joutsen.

Olen seissyt muutamana kesänä markkinoilla Väinölän väen kojulla ja vastannut usein kysymykseen “mitä teillä on päällänne” ja “eikös villavaatteissa ole kuuma” ja sitä rataa. Nyt me näytämme miten ja mistä vaatteeme teemme. Aion kääntää omat mekkoni myös nurin eli näyttää ne saumapuolelta.

Räätälikojumme tunnuksessa on iloinen joutsen… 🙂 Kuvan on piirtänut Riku, tosin kuvaa varten tarvittiin yksi räätäli räpistelemässä hassussa asennossa. “Kato, tällee ja sitten sillä on tää tähti suussa”… Riku on myös maalannut seinävaatteemme ja viirimme. Ne ovat tosi hienot.

Tulkaa kojulle Turkuun! Me kerromme, näytämme, annamme vinkkejä ja ideoita, ja naapurinamme on taivaallisen ihana Medeltidsmode, josta saa kankaat unelmien pukuun.
Riku on luvannut ruveta yhdeksi räätäleistämme. Hänen lisäkseen siellä olemme me Neulakon Elinan kanssa, ja monia muita tosi hyviä keskiaikaisten vaatteiden tekijöitä eri seuroista.
Meiltä löytyy myös valmiita käsitöitä, hassuja hattuja miehille, hupun kaavoja ja muodikkaita asusteita, kuten huntuneuloja, neulakintaita ja tuhmia pinssejä …
Unelmasta tulee totta. Minä olen ylpeä meistä jo nyt.

Kerstin ja ihanat kankaansa ovat pian Turussa! Kerstin and her wonderful fabrics will soon be in Turku too!

Almost one year ago, right after Turku medieval market I had an idea. I contacted two persons: my dear friend Elina from Neulakko, and Meri, who works at Turku medieval market. I told that in my opinion market need something, that we could arrange; a medieval tailorshop.
Elina agreed immediately.
Soon there will be a dream come true: to the Porthan park we will build our Merry Swan tailorshop. This is because for few years I have been selling stuff at Väinölän väki -stand and answering questions about my clothes. Like is it hot to wear wool and how do you do those dresses. Now we are going to show and tell.
Our symbol is a merry swan. It is created and painted by my husband Riku, who is actually promised to be one of the tailors too!
And we are so proud to have Medeltidsmode with us , selling all those wonderful fabrics… I hope many people will come to ask and to learn. We will be there, me and Elina and many, many talented tailors from finnish medieval societys. And we are selling some ready made items, and nasty badges and hats for men and everything cool!
Our dream will soon be true. I am so proud of us already.