Mekko 38, 18 tuntia. Dress number 38 in 18 hours.

I have a new dress!!

Sunnuntai kello 14.30, kangas on levitetty keittiön pöydälle.

Tiistai kello 13.30 mekko on valmiina valokuviin.

Kaava Herjolfsnes 38. Krapinpunaista villaa. Ompeluun ja helman huolittellun – tietenkin kokonaa käsin – meni aikaa noin 18 tuntia. Vielä pitää käyttää muutama tunti helman lautanauhahuolitteluun ja taskuaukkoihin, mutta ne saavat nyt odottaa.

Tämä urakka on osoitus siitä, että kun tietää mitä tekee, käsinompelu ei oikeasti vie aikaa ihan hirveästi. Tuttu kaava, eikä yhtään nappia tai nyörinreikää eikä vaativia istutuksia.

Miksi TAAS uusi mekko?

Koska vaatekaapista puuttui se työnteon kestävä, väljä mekko, jota voi käyttää myös lämpimämä päällysvaatteena. Jep, pakataan linnareissulle.

From Sunday to Tuesday, 18 hours of handsewing. Herjolfsnes 38, madder red wool. Needs the pocketholes and hemline will get tablet woven finishing, but those need to wait.

This work shows that when one knows what to dom handsewing does not take that much time. Good pattern, no buttons or eylets and basically no fittings.

An WHY yet another dress? Because I did not have a loose working gown, which I can wear also as a warm overdress. Now I have. And will wear this in Ronneburg.

Mekkoa ajattelin käyttää sekä vyön kanssa että ilman. Sen takia siihen tulee vielä taskuaukot.

Since I am going to use the dress with belt and without, I will add pocket holes later.

Helman reuna on huoliteltu käsinompelijan siksakilla esikuvansa tapaan. Lautanauhahuolittelu tulee sitten ajan kanssa.

Hemline has a raw edge and I finished it with small stiches like the Grönland dresses have. I will weave a braid there later.

5 thoughts on “Mekko 38, 18 tuntia. Dress number 38 in 18 hours.”

  1. Tein alkukesästä Herjolfnes 39:n, pitkähihaisena vain ja laskeskelin, että jos olisin tehnyt 1-3 tuntia illassaan mekkoa, se olisi valmistunut kaavojen piirtämisestä valmiiksi noin kahdessa viikossa ja päivän pari olisi voinut vapaatakin pitää. Tosin itse tein sitä sysäyksittäin ja välillä tuli useampia päiviä taukoa, ja valmista tuli noin kuukaudessa. Joten mekon, jossa ei ole nappeja, napinläpiä eikä nyörityksiä, valmistaa (jos ei nyt ihan ensimmäisiään ole tekemässä, jolloin jo kaavojen ihmettelyyn menee melkoinen tovi) kuitenkin kohtuullisen nopeasti.

  2. Ooo, i-hana! kaunis väri, kangas lienee sieltämistäsenytolikaan mistä te kaikki kankaat aina ostatte? Jos ja kun harkitsen ajassa siirtymistä (eteenpäin) nin saatan tällaisen ommletaa – ja ihan käsin sitten!

  3. Tämä kangas ei olekaan Medeltidsmodelta ❤ vaan Saltvikista ostettu Korpsilta. Väri on luonnossa mahtava, aivan täydellinen krappi (jossa olisi ollut väriliemessä viinikiveä ja vähän soodaa, ph noin 9 hehehehhh värjäri nostaa taas päätään)

  4. Mieletön ompeluvauhti…olen ite vääntänyt jo toistaviikkoa kuopuksen tunikaa (satasenttinen pojanpätkä) ja lopputulos on se, et yksi sauma ommeltuna ja senkin joudun jälleen kerran purkamaan kun ei vaan osu kohdalleen niin ei osu!

    Tuo ensimmäinen “hyppy”kuva on niin hyvää mieltä täynnä, et mun täytyy tälläsenä harmaampana päivänä palata siihen kerta toisen jälkeen ammentamaan iloa itsellenikin! ❤ Aivan ihana!!

Comments are closed.