Siellä oli ihanaa. It was wonderful.Olenkin jo kertonut, että räätälikojumme Iloinen Joutsen sai kutsun Saksaan 1300-lukua elävöittävään tapahtumaan aitoon ympäristöön eli Ronneburgin linnaan. Meidät sinne kutsui järjestävä seura eli Mensch im Mittelalter eli MIM.

Tapahtuma oli niin hieno, että on jopa vaikea löytää sanoja kuvaamaan sitä. Nukuimme olkipatjoilla yhdessä linnan saleista, söimme ruokaa joka valmistettiin avotulella linnan keittiössä, teimme käsitöitä yhdessä monien taitureiden kanssa, toteutumme haavettamme elävöityksestä ja mikä tärkeintä, saimme lukuisia uusia ystäviä. Meitä kohtaan osoitettiin ylitsevuotavaa vieraanvaraisuutta ja lämpöä.

Lauantaiaamuna istuimme aamiaisella ensimmäisten joukossa ja ruokasali – linnan kaunein, joka normaalisti on yleisöltä suljettuna – alkoi täyttyä ihmisistä. Miten hyvältä se näyttikään: räätälin silmää hivelivät lukuisat yksityiskohdat ihmisten vaatteissa, varusteissa ja olemuksessa. Ja sali täynnä niitä ihmisiä, joiden kuvia olimme tähän asti ihailleet. Nyt istuimme heidän joukossaan.

Antaa kuvien puhua lisää.

Ps. Minä pääsin keittiöhommiin !!!I have already told, how our tailorshop Merry Swan got an invitation to a 14th century re-enactment in Ronneburg Germany. We were invited there by Mensch im Mittelalter, MIM.

The event was so magical that is hard to describe it with words. It was all we had dreamt of: we slept in one of castle halls on straw mattresses, we ate medieval food which was cooked on castles kitchen on open fire and did our handcrafts side by side with many talented artisans. And most important thing: we were making one of our dreams true; living in authentic surrounding and making a lot of new, wonderful friends. Our hosts showed an incredible hospitality to us.

At Saturday morning we sat in the one of castles most beautiful halls, which is normally closed from the public. We had our meals there and were among first one to get to breakfast. There we sat and looked amazed, how nice it looked when people started to come to the hall. All dressed in 14th century clothes, and I must say that for a tailor it was a pleasant sight!

And there we were, surrounded by those people, who´s pictures we have addmired.

I will let some photos tell more.

Ps. I was allowed to work in that kitchen!!!4 thoughts on “Siellä oli ihanaa. It was wonderful.”

  1. Kun katselee noita kuvia ja miettii kuinka linnassa on eletty ennen, kaikkia niitä kohtaloita ja vaiheita…. Linnan seinät varmaan ilosta kehräävät, haikeudestakin kenties, kun taas saapuu oikeita ihmisiä sen suojiin!

    Pohdin aina vanhoissa paikoissa miten se-ja-se nainen on tässä istunut ja touhunnut ja surrut/iloinnut/ollut hapan/haaveillut……..

  2. Ihania kuvia! Upeata on näköjään ollut! Ja ihana valo, varsinkin tuo savun lävitse siivilöityvä valonkajo. Kiva oli näit nähdä, ihan kuin oisitte eläneet sadussa!

Comments are closed.