Me teimme kirjan! We made a book!

Yksi keskiaikaisen keittokirjamme kymmenistä ruuista. One of many foods in our new medieval cook book.

Tässä alkaa tuntea itsensä jo kirjailijaksi, sillä alle vuoden sisään ilmestyy jo toinen kirja, jota olen tehnyt. Viime kesän päätteeksi julkaistiin Makuja mahtipitäjästä -kirja, jossa kerrottiin hämäläisestä ruokaperinteestä ja nimenomaan entisen suurpitäjä Sysmän alueella. Kirjassa oli kaksi muuta kirjoittajaa; professori Laura Kolbe ja filosofian tohtori Birgitta Stjernvall-Järvi, jotka kirjoittivat seudun ruokaperinteen historiasta ja minun osuuteni olivat kokkaukset, ruokakuvausten järjestäminen ja monet tarinat ruokien ympäriltä. Kirjan neljäs tekijä, Vuokko Virolainen, teki suuren työn kerätessään tietoja seudun ihmisiltä.
Kirja julkaistiin marraskuussa ja se tuntui tosi hienolta.
Mutta pakko sanoa; tämä uutukainen on ihan omaa luokkansa. Sahramia, munia ja mantelimaitoa on keskiaikaharrastajien keittokirja, jonka teimme ystäväjoukon kanssa. Minä, Nanna Tuovinen ja Saara Nironen keräsimme reseptit ja kokkasimme ruuat, Ilona Reiniharju kuvasi ja mieheni Riku Pasanen oli korvaamaton apu kuvausjärjestelyissä ja assistenttina. Minä kävin kaikki tekstit läpi ja kirjoitin ne nykyaikaiseksi keittokirjaksi. Kirjassa on myös kuvia Saaran mainiosta blogista Let hem boyle, sekä minun ja Rikun ottamia kuvia sekä Ronneburgista että Morimondosta.
Kirja julkistetaan Turun keskiaikamarkkinoilla ja me olemme erittäin ylpeitä siitä, mitä teimme.
Kaiken lisäksi se on jo alkanut elää omaa elämäänsä, mutta siitä sitten lisää kun kaikki on varmaa.
Kirjamme voi nyt jo ennakkotilata kustantajan nettisivujen kautta.
ps. tämä oli itse asiassa jo kolmas kirjani. Kyliä ja kyläläisiä ilmestyi jo parikymmentä vuotta sitten!

* * *
I am beginning to feel like a writer: within one year I am about to publish already second cook book.
Last year I was writing a book Makuja mahtipitäjästä that tells about local food tradition. My co-writers were Laura Kolbe, Birgitta Stjernvall-Järvi and Vuokko Virolainen did a huge work with research. My job was to cook the foods to pictures and tell stories about food traditions. It is basically from Sysmä area. That book Makuja mahtipitäjästä was published last November and I was quite proud of it.
But I am even more proud of this new book. It´s name Sahramia, munia ja mantelimaitoa translates to Saffron, eggs and almond milk. It is a product of group of friends: me, Nanna Tuovinen, Saara Nironen collected the recipes and cooked them. Ilona Reiniharju took the pictures and my husband Riku Pasanen was her assistant. I wrote the recipes to a modern cook book.
There is also pictures from Saara´s excellent blog Let hem boyle and also pictures which Riku and I have taken at Ronneburg and Morimondo.
The books is published at Turku medieval market next week and we ae very proud and happy that we had this chance. And it seems that this is not all, but more about that later, when we have something certain to tell.
Ps. actually, this was my third book already. Book Kyliä ja kyläläisiä was published about 20 years ago!

Tällainen kirja julkistettiin siis marraskuussa 2011.
This is a book that came out last November.
    
  
Tässä vilahdus siitä, miltä näyttää keskiaikainen koekeittiö. Sotkuiselta.
This is how a medieval test kitchen looks like. Messy.
Piirakka kuvassa. A pie in picture. 
  
Modernia tekniikka ja muinaishella. Modern technique and ancient kitchen.  
 

3 thoughts on “Me teimme kirjan! We made a book!”

  1. Onneksi olkoon! Taidankin hankkia kirjan kesälukemiseksi – kesällä kun aina tuntuu olevan vapausasteita kaikenlaisiin avauksiin ja kokeiluihin.

    Hieno saavutus (vielä kirjaa näkemättä), loppuunsaattaminen on aina oma juttunsa!

Comments are closed.