Pipo röyhelöraidoin. Hat with fringe stripes.

Niin kivaa kuin lautanauhojen kutominen onkin, joskus pitää tehdä muutakin. Joulun pyhinä alkoi tehdä mieli pipoa. Päätin tehdä kerralla tarpeeksi pitkän ja lystikään ja toivon, että pääsen käyttämään sitä Löytäjä-klubin talviriennoissa.

Tablet weaving is fun, but every now and then one needs a small break. During the Christmas holiday I felt I needed to make an nalbinded hat. Long one and a cheerful. I am going to use it at our Finders-clubs winter events.

No tuli pitkä…. hyvä että kuvaan mahtuu.
It turned out really long…hardly fits in picture.

No jos näin päin sitten…
Maybe this way…

Näin tein raidat: ensin sileää ja sitten vaihdoin lennosta värin punaisesta lilaksi tai vihreäksi. Tein kymmenen pistoa kiinnittämättä reunaan, kiinnitin neljällä pistolla reunaan ja taas kymmenen ilmaan ja jätin neljä pistoa väliin.
Toisella kierroksella jatkoin kiinnittämistä vapaisiin silmukoihin. Kun koko matka oli reunustettu, vaihdoin taas punaiseksi ja seuraavalla kierroksella kiinnitin röyhelön yläosasta taas neljällä pistolla. Ja pari ylimääräistä, jotta pipo leviää hieman.

This is how I did the stripes: first normal stiches with red. Then I changed the colour to purple or green. I made ten stiches without attaching them to the edge and then attached four stiches. I left four stiches long gap between, made again ten stiches without attaching, attaced four and so on.
When I had made the first found, I continued by filling the caps by attaching stiches to them.
After they were done, I changed the yarn back to red and made next row by attaching it to the top of the fringes. And added few stiches so the hat would get wider evenly.

Tällä lailla.
Like this.

Kaikki langat on tietysti värjätty luonnonvärein. Lila ja keltavihreä ovat Juuliken värjäämiä.
All the yarns are of course natural dyed. That purple and green-yellow are from Juulike.
    

Ja loput langat vielä tupsuksi. Löytäjä-klubilainen Amelie on valmis pulkkamäkeen!
And the rest of the yarns to a tassel. Finders club member Amelie is ready for sledding hill!

4 thoughts on “Pipo röyhelöraidoin. Hat with fringe stripes.”

  1. Kiitos tästä opastuksesta! Tuollainen pipo saattaa vielä vilahdella Espoossakin. Jos ei tänä talvena niin seuraavana… tai sitä seuraavana 🙂

    ps Kai tiedät että sinulla on sellainen sanavahvistus täällä kommenttilootassa. Sitä ei kyllä ossikaan tahdo nähdä. Ei ainakaan näin ikänäön yllätettyä.

  2. Hei !
    Joo, olen huomannut että ovat laittaneet varmistuksen ja minulla on itselläkin vaikeuksia täyttää sitä missä sellaiseen törmään.
    Mutta onneksi sillä säästyy robottispämmiltä, jota suojaamattomiin blogeihin tulvii 😦

  3. No… asiat voi tietysti nähdä näinkin.. mutta toden sanoen ainakaan minun blogiini ei tule minkäänlaista spämmiä vaikka suojausta ei ole. En tiedä mistä johtuu.

Comments are closed.