Hienossa toimikkaassa näkyvät toimiviivat selvästi. Lisäksi noissa pienissä kolmioissa on havaittavissa samaa tekniikkaa kuin Snartemon nauhassa, eli toisella puolella kolmiota reunustava viiva ei olekaan yhtenäinen, vaan muodostuu pisteistä. Vastakkaisella puolella reuna on yhtenäinen. Lisäksi kuvasta erottuu, miten valkoinen kuvio muodostuu nauhan pinnalla olevista sitoutumattomista lankajuoksuista, kuten Snartemo V -nauhassa.
The fine twill construction can be seen on the surface. The little white triangle on the edge has sililarities to Snartemo bands: the line around it is dotted, whereas on the other side the line is united. Also you can spot those floating yarns, like on Snartemo V.
Tämä hieno kuvio syntyy kahdella langalla. Nelireikäisessä laudassa on kaksi tyhjää reikää ja vastakkaisissa kulmissa yksi kumpaakin väriä. Lautoja on 32 eli 16 paria, sillä näitä tämäntyyppisiä nauhoja kutoaan lautaparein. Tarkkana saa olla, sillä lautojen asento toisiinsa nähden on erittäin tärkeä. Yksi rivi ohjeessa on kaksi käännöstä, eli on hyvä tietää myös, kumpi käännöksistä oli menossa.
Kaksi väriä on kudottu samaan nauhaan eli toisen värin voi vaihtaa pintaan niin halutessaan.
Lautoja yhteensä 40, sillä reunalautoja on neljä per reuna.
Lankana kummassakin Pirkanmaan Kotityön ohut Pirkka, tex 125 x 2.
This pebble weave is made with four-hole tablet, but only two yarn on opposite corners. 32 tablets on pattern, woven in 16 pairs. This technique deals tablets in pairs and one turn on pattern is actually two turns. It is then good to know, which turn is which.
And look how clever: easy to change the colours too.
40 tablets: 32 + 8 on edges.
Yarns on both: Pirkanmaan Kotityö, thin Pirkka, tex 125 x 2.
Lisää Hochdorfin kulttuurista, tekstiileistä ja nauhoista kirjassa Bunte Tuche – gleißendes Metall: Rekonstruktionen zum Leben früher Kelten. More about the celtic culture of Hochdorf colony, textiles and bands in that book.