Tuhannen kunniaksi / to celebrate 1000 likes

Toinen ohje on kaksilankainen, siinä on S-kirjaimia ja sydämiä / this pebble-weave pattern has S-letters and small hearts.

Osa teistä tietääkin jo, että meidän lautanauhakirjallamme Omenaisia ja revonneniä on oma fanisivu Facebookissa, Lautanauhat / Tablet weaving.
Tuossa jokin aika sitten sivulla meni rikki tuhannen tykkääjän raja ja sen kunniaksi suunnittelimme kaksi kokonaan uutta nauhamallia. Niistä on pidetty kovasti, joten julkaisen ne täälläkin. Kurkkaa myös FB-ryhmä!
 
Some of you already know that our tablet weaving book Applesies and Fox Noses has a page on Facebook, called Lautanauhat /Tablet weaving.
Lately it got 1000 likes and we designed two patterns to celebrate it. People has liked them a lot so I share them here too. Here´s the link to the group:
 
 
Pari sanaa kudonnasta: ohjeista näetkin, miten ABCD asettuva. Vinoviivat eli ////\\\\\  kertovat, miten laudat on aseteltu, ei siis esimerkiksi langasn suuntaa. Kun silmu on valkoisella pohjalla, se on käännös eteen ja kun se on harmaalla pohjalla, käännä taakse.
Kun silmu on kaksikertainen, se on se puolikaskierto.
Kaksilankaisessa mallissa olisi hyvä osata tekniikka, mutta kertauksen vuoksi: yksi iso ruutu on aina kaksi lautaa ja kaksi käännöstä. Laudat kulkevat pareina. Kun viivat kallistuvat oikealle, se on käännös eteen ja kun vasemmalle, käännös taakse. Ja siis kaksi kertaa. Tyjhä kohta ohjeessa tarkoittaa laudan reikää ilman lankaa.
 
Then few words about weaving: if you look at the pattens sheet you can see how ABCD. Then ////\\\\ tells how cards are set. When stich is on white base, it means turning forward and stiches on grey base are turning backwards. When the stick has dounle ring, it means half turn = normally you would turn one quarter, on half turn two times.
Two threaded pattern is pebble weave: one big square means always two tablets and two turns. Tablets work always as pairs. Emply space means hole without yarn. When lines tilt to right,  it means twisting forward and when they tilf to left, it means backwards.
  

Toinen ohje on ryhmittäin käännelty ja sen voi kutoa joko puolikaskierroilla tai ilman.
This one can be woven with half turns of normally.

 
Tältä näyttää ohje puolikaskierroin. This is with half turns.
 

Mallinauhassa on molempia: loivemmat aallot on kudottu ilman puolikaskiertoa, terävät aallot puolikaskierroin.
This sample has both ways: the curvy waves are without halfturns, the sharper ones with halfturns.

 
 

 
Tästäkin erot näkyvät selvästi / you can see the dirrerence here quite clearly.
 

Kaksilankaisen mallin värien järjestystä on helppo muuttaa ohjeen neuvomalla tavalla / the pebble weaves colours are easy to change, see the pattern below.
 
 3 thoughts on “Tuhannen kunniaksi / to celebrate 1000 likes”

  1. Thank you so much for these patterns!!! I'm a big fan of yours and Maikki and just adore the book! Some historical finnish patterns in English at last! I recommend it whenever I meet fellow tablet weavers.
    Anne

  2. Hi!
    They are not historical finds – techniques are of course historical and the two-yarn band is quite similar to some finds but short answer if you are looking for a researched find: no.

Comments are closed.