Lautanauha: loimen luominen / Tablet weaving: continuous warp

Taannoin kätevä messuilla teimme pienen filmin: näin teet lautanauhaloimen jatkuvalla vedolla. Ensimmäisessä painoksessa on tekstitys suomeksi, mutta käännös englanniksi tulee myös.
Kuvaus: Maija Huttunen, joka normaalisti sukeltaa, mutta viime aikoina on myös kutonut ansiokkaasti lautanauhaa. Editointi: sama Maija.

Some time ago at local craft fair we made a small film about making a tablet weaving warp as continuous warp. This first edition has text in Finnish but translation in english will follow.
Film by Maija Huttunen, who normally dives but has recently found tablet weaving too. Edit: Same Maija.

4 thoughts on “Lautanauha: loimen luominen / Tablet weaving: continuous warp”

  1. Heii 😀 Olisi yksi kysymys. Osattiinko keskiajalla virkata? Olen yrittänyt tietoa etsiä, mutta en ole löytänyt. Jos osaat vastata niin kiva 🙂

  2. Virkkauksen alkuperä taitaa olla hämärän peitossa, kuulemma 1500-luvulla olisi Euroopassa virkattu, mutta Suomeen taito ehti pajon myöhemmin.
    Ei kuulu tunnettuihin “keskiajan” käsityötekniikoihin. Itse osaa esimerkiksi virkata tasan sen verran kuin pystykangaspuiden loimilankojen pingottamisen hoitavaan ketjusilmukkariviin tarvitaan.

  3. Kiitoksia. Itselläni ei sitä ongelmaa ole, ettenkö osaisi virkata jos jonkin näköistä, mutta jos se ei keskiajan tekniikoita ole, täytyypä jättää se sitten väliin näissä asioissa 🙂

Comments are closed.