Kolmen millin päärme huntuun. Hemming the veil.

Kolme metriä kääntyi yhden lauantai-illan aikana.
Three meters of hemming took time about one saturday evening.

Taannoisella röyhelöhuntukurssilla ihastelimme Jennyn taitavaa päärmäystä myllynkivikauluksen reunassa. Joku mittasi että kolme milliä leveyttä sillä oli.
Istuin iltaa Utan luona ja päärmäsin pellavasuikaletta. Manasin, että miksi en osaa tehdä sellaista hienoa kolmen millin päärmettä. Uta näytti oman huntunsa… siinä on maailman kapein päärme. Ja Uta myös näytti miten se tehdään.
Voi oivallus sentään, samalla tavallahan ne turkisten reunat kääntyvät nätisti hattujen reunoihin!
Tässä teillekin iloksi Utan hieno tapa kääntää hunnun reuna ja hei, toimii mahtavasti pyöreään reunaan myös, toisin kuin kidutukseksi laskettava rullapäärmäys.

Some time again during course of frilled veil we saw Jenny´s stunning collar and the miniatyre hemming on the edge. It was about 3 mm wide.
When I was visiting Uta, I was hemming a strip of linen and mentioned that tiny hemming. Well, Uta showed her veils… she has about 2 mm wide hemming ! And then she showed how she makes it.
I want to share this brilliant stich with you. Hah, I realized that it is the same I am using when I am sewing fur decorations to hats and so on.

Tähän pitäisi saada nätti reuna. Onneksi Uta kertoi, miten se tehdään.
This needs narrow and neat edges. Luckily Uta showed me how to do it.

Ota muutama milli kankaan alaosasta.
Make few millimeter stich to a fabric.

Ja sitten seuraava pieni pisto vain kerran käännetystä reunasta. Ompele pistot melko suoraassa kulmassa edelliseen nähden. Tee pistopareja muutama sentti kerrallaan ja vedä sitten langasta varovasti. Reuna kääntyy kankaan päälle.
Turn the fabric only once and take a small stich there too. Continue this for few centimetres and then carefully pull the yarn and the fabric turns.

Voit kuljettaa reunimmaisen piston käänteen sisällä, jolloin pisto jää näkymättömiin.
You can make the turning stich invisible. Just don´t take your needle through both layers, only top one.

… ja lopuksi muista silittää!
…and then at the end remember to iron it!

Ps. Tähän sitä tarvittiin: ensimmäinen röyhelöhuntuni 🙂
this is what is was needed for : my first frilled veil!

7 thoughts on “Kolmen millin päärme huntuun. Hemming the veil.”

 1. Kerrassaan nerollista. Olen syvästi peljännyt huntuja juuri syystä että päärmääminen – mutta toiminee tuo myös niin mundaaniin asiaan kuin barbinvaatteisiin?

 2. Ja mie polo oon luullu että kaikki tietää tuon 😀 Olen ommellut lapsesta saakka noin – siis myös niitä barbivaatteita 😛

 3. Huntu Hemminki?
  1200-luvun pilkattu metroseksuaali – vaiko itämaista salamurhaajaa ihannoinut ja toria omaan laskuunsa parioinut potra keski-ikäinen porvari.

  Mikael R. (ennen aamukahvia)

 4. Hei! Oltiin siellä samalla röyhelöhuntukurssilla (olin siellä se “pallokas” pukuhörhö). Tuosta päärmäyksestä ei tainnut olla siellä kurssilla niin paljoa puhetta, minulta ainakin meni vähän ohi. Kiitos vinkistä – mietinkin miten saisi reunasta tarpeeksi kapean! Katsotaan ehtiikö oma huntu Turkua varten valmiiksi.

  Fanitan kovasti tätä sinun upeaa blogia ja noita mielettömiä pukuja ja muita käsitöitä, joita olet tehnyt! Kivointa on, että jaat tietoa tekniikoista myös muille!

 5. Hei Anne ! Kiitos kommentistasi. Minulla on sellainen ajatus, että osaamista pitää jakaa, koska siten tämä harrastus menee eteenpäin ja kehittyy.
  Nähdään Turussa!
  Ja sitä paitsi… teillä on ihan mielettömiä ne teidän pukunne 😀

Comments are closed.